Valentīndienas ceļvedis (10)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Prieks sveikt jūs Svētajā Valentīna dienā! Kā pavadīt šo vakaru, smelies iedvesmu TVNET Valentīna dienas ceļvedī. Interesanto sev atradīs gan mūziku mīlošie, gan kino gardēži, gan tie, kuriem kārojas darīt ko neierastu, piemēram, deklamēt dzeju botāniskajā dārzā vai mīlēt jūgendstilā.

Foto: publicitātes

Botāniskajā dārzā no 14.februāra līdz 14.aprīlim līdz ar acāliju ziedēšanu pavasarīgi vieglprātīgā noskaņā ir apskatāma izstāde «Kā sagrozīt galvu?!...». Tajā ir augi, receptes, padomi, kas veicina erotiskas noskaņas vai rada liktenīgu pievilcību jebkuram, – ievērojot visus mūsdienu aktuālos dzimuma, vecuma, veselības, izglītības vienlīdzības un radušos seku ilgtspējas principus, informē izstādes veidotāji. Saskaņā ar ASV Pārtikas un zāļu dienestu, neesot augu vai dzīvnieku izcelsmes afrodiziaku, kaut senās gudrības vēsta par īpašu eliksīru, smaržu, ēdienu un citu produktu lietotāju spēju piesaistīt pretējo dzimumu un iedarboties uz noteiktiem orgāniem zemjostas rajonā.

14.februārī - Valentīna dienā - Botāniskais dārzs būs atvērts no 9 rītā līdz 9 vakarā, bet pulksten 17.00 Palmu mājā varēs baudīt mīlas dzeju Amandas Aizpurietes, Harija Krūzes, Sarmas Upeslejas un Daigas Lapānes lasījumā. Ikvienam savu romantisko dvēseli vārdos ietērpt aicinātajam būs ļauts izmantot dzejas brīvo mikrofonu.

Foto: publicitātes

14.februārī no 15.00 līdz 18.00 Valentīna dienas darbnīcā Rīgas Porcelāna muzejs piedāvā mīlestības svētku suvenīrus - dažādas formas porcelāna brošas un pogas ar iespēju tās pašiem apgleznot. Dāvana mīļotajam no porcelāna nes dziļu simbolisku jēgu, jo porcelāns ir smalks un trausls, bet ļoti izturīgs materiāls. Pateicoties tā zemajam nodilumam, porcelāns var kalpot mūžīgi. Porcelāna materiāls pierāda augstu izturības spēju, tāpat kā mīlestība - ja netiek ievainota, tā ikvienam dod visvairāk spēka, ir dzīvesprieka avots un dzīves pastāvīgākā vērtība.

Foto: publicitātes

Rīgas Jūgendstila muzejs ver durvis mīlētājiem, lai parūpētos par dāvanām un skaistiem mīlestības svētku mirkļiem īpašā atmosfērā. Muzeja dzīvokļa telpas iekārtotas tā, lai iepriecinātu ne tikai mīlētājus, bet ikvienu apmeklētāju, kas vēlas izbaudīt sevišķo Jūgendstila muzeja gaisotni. Pielaikojot jūgendstila laika cepures, varēsiet iejusties jūgendstila dāmu un kungu lomās, iepazīt tā laika mīlestības simboliku un pašu rokām izgatavot sirsnīgu dāvaniņu mīļotajam. Virtuvē būs apskatāma simtgadīga Rīgas pavārgrāmata un iepriecinās saldumu cienasts. Un piemiņai - sirsnīgs foto jūgendstila interjerā. Neaizmirstiet līdzi paņemt fotoaparātu!

Gribas iepazīties?!

Valentīna dienas vakarā TV3 šova «Gandrīz ideāls randiņš» veidotāji meklēt atraktīvus dalībniekus jaunajai šova sezonai. Ikvienu interesentu šova veidotāji gaidīs uz atlasi kultūras bārā «Sapņi un kokteiļi» no 20:00. Būs dejas, konkursi, karaoke, kā arī iespēja tikties ar pirmās sezonas dalībniekiem. Ja vēlaties satikt savu otro pusīti, nekautrējieties un piesakieties - varbūt tieši šī ir liktenīgā reize?!

Foto: publicitātes

Olga Žitluhina un «Dzelzs Vilks» aicina uz izrādi par mīlestību

Par godu Visu mīlētāju dienai 14.februārī horeogrāfe Olga Žitluhina un grupa «Dzelzs Vilks» aicina uz laikmetīgās dejas izrādi «Un atkal par to pašu» Zirgu pastā. Izrāde «Un atkal par to pašu» savu pirmizrādi piedzīvoja 2005.gadā, taču joprojām ir skatītāju iemīļotākā Olgas Žitluhinas dejas kompānijas izrāde, ar ko trupa katru februāri viesojas dažādās deju zālēs un uz teātra skatuvēm, gan atzīmējot Valentīna dienu, gan Olgas Žitluhinas un Jura Kaukuļa dzimšanas dienu. Izrādes pamatā esošais stāsts ir vecs kā pasaule - par mīlestību, kas plaukst, piedzīvo pilnbriedu un vīst, tomēr tajā netrūkst jautrības un jutekliskuma, arī komisku brīžu. Viss ievīts meistarīgā horeogrāfijā un improvizētas dzīvās mūzikas pavadījumā. Izrādē dejo Ilze Zīriņa, Ramona Galkina, Santa Grīnfelde, Andris Kačanovskis, Dmitrijs Gaitjukevičs un Valērijs Oļehno.

Mīla dziesminieka Francis Dove skanējumā

14.februārī, plkst.20:00, Buenavista restorānā, Jaunzēlandē dzimušais un Rīgā dzīvojošais dziesminieks Francis Dove spēlēs gan savas kompozīcijas ar atmiņā paliekošām melodijām un noskaņām, gan pasaulslavenu rokapvienību dziesmu kaverversijas. Valentīna dienai programmā būs mīlestības pilnas dziesmas. Kā kubiešu Buenavista, tā arī Rīgas Buenavista ir patīkama tikšanās vieta, kur baudīt labu mūziku, garšīgus Latīņamerikas ēdienus un vienkārši brīnišķīgu vakaru kopā ar draugiem.

Foto: publicitātes

14. februārī Preiļu Kultūras centrā koncertu sniedz Portugāļu fado dziedātāja Carminho. Karmiņu dzimtajā Portugālē EMI Music paspārnē izdotie albumi «Fado» un «Alma» jau paguvuši iegūt zelta un platīna statusu. Karminju, īstajā vārdā Maria do Carmo Carvalho Rebelo de Andrade, dzimusi 1984. gada 20. augustā Lisabonā, mūziķu ģimenē. Māte Teresa Siqueira arī bijusi slavena fado dziedātāja. Tāpēc nav pārsteigums, ka Karminju ne tikai veiksmīgi turpina labākās klasiskās un mūsdienu fado mūzikas tradīcijas, bet izpelnījusies arī atzinību par inovatīvu pieeju, apvienojot portugāļu fado ar populāro mūziku, džezu un roku. Gados jaunā māksliniece ar savu fado interpretāciju un jaunības degsmi īpaši uzrunā jauno paaudzi.

Foto: publicitātes

Kalnciema kvartālā plkst. 19:00 notiks jaunās un talantīgās amerikāņu operdziedātājas Taljas Libermanes koncerts «Beau Soir». Koncertā amerikāņu operdziedātājas izpildījumā varēs dzirdēt romantiskas ārijas no Morisa Ravēla, Volfganga Amadeja Mocarta, Georga Frīdriha Hendeļa un Gaetāno Doniceti operām, kā arī Kloda Ašila Debisī «Beau Soir», Fransisa Žana Marsela Pulenkas «Violon», Franca Šūberta «Nacht und Traüme», Johannesa Brāmsa «Die Mainacht» un citus skaņdarbus.

Foto: publicitātes

Hermaņa Brauna fonda 15.dzimšanas dienas ietvaros Cēsu 2.pamatskolā koncertu sniedz afrokubiešu džeza apvienība «The Dizzy Gillespie Afro-Cuban Experience». Koncertā afroamerikāņu un kubiešu džezs būs ne tikai klausāms, bet arī izdejojams. Par mūzikas ritmiem gādās kontrabasists Džons Lī, trompetists, flīgelhornists Fredijs Hendrikss, saksofoniste un flautiste Šerela Kasitija, ģitārists Jotams un bundzinieks Robijs Eimīns, bet koncerta īpašais viesis būs sitaminstrumentālists Mačito juniors. «The Dizzy Gillespie Afro-Cuban Experience» klausītājiem piedāvās Dizija Gilespija un Mačito skaņdarbus Gilespija drauga un kolēģa Lī, Mačito juniora un citu mūziķu izpildījumā

Valentīndienas koncerts «Tu esi atnākusi...»

Reiterna nama Mūzikas un mākslas salonā plkst. 20:00 notiek Valentīndienas koncerts «Tu esi atnākusi...». Koncertā muzicēs Igo, Aivars Hermanis un Ēriks Upelnieks. Mūziķi vakara noskaņu radīs ar ģitāras, kontrabasa un balss palīdzību. Koncertā tiks atskaņoti dažādos laikos tapuši skaņdarbi. 14.februārī Mūzikas un mākslas salons būs atvērts no plkst.19. Apmeklētājiem būs iespēja apskatīt fragmentus no fotomākslinieces Lindas Klētnieces pirmās personālizstādes «FotoHaikas», kas salona telpās atradīsies līdz 3.martam.

Valentīna dienā Rīgā notiek grupas «Baltie lāči» un «Apvedceļš» kopīgs koncerts

Kinoteātrī «Splendid Palace» plkst. 19:00 ar kopīgu koncertprogrammu «Pasta nodaļas stāsti» uzstājas vienas no populārākajām šlāgermūzikas grupām «Baltie lāči» un «Apvedceļš». Šāda šlāgermūzikas populārāko grupu apvienošanās veselai koncertturnejai notiek pirmo reizi. Idejas autors ir grupas «Baltie lāči» līderis Andris Baltacis, kurš šoreiz licis lietā ne tikai savas dziedātāja un mūziķa prasmes, bet arī savulaik apgūto režisora profesiju, līdz ar to ir tapis apjomīgs muzikāls uzvedums, kurā lomas atvēlētas visiem mūziķiem. Koncertprogrammā «Baltie lāči» un «Apvedceļš» reāli rāda, izdzīvo, izdzied un izspēlē kādas pasta nodaļas stāstus, nākot pie klausītājiem ar jaunām un jau klausītāju simpātijas ieguvušām dziesmām, ko papildina gan īpaši šūti pastnieku tērpi, gan skatuves iekārtojums.

TOP 3 televīzijas pārraides

1. Nenokavējiet gada seksīgāko pasākumu televīzijā Victoria’s Secret modes skati 2012 tieši Valentīna dienā, 14.februārī, 21:30 Kanālā 2. Tas ir viens no pazīstamākajiem zīmoliem pasaulē, modes šovs norisinās Ņujorkā un ir kļuvis par ikgadēju tradīciju, kurā tiek demonstrēta dārga un ekskluzīva sieviešu apakšveļa. Šovs ik gadu piesaista miljonu auditoriju, tas ir viens no gaidītākajiem ASV televīzijas šoviem. Skatē vienmēr ir padomāts par pārsteigumiem un neatņemama šova sastāvdaļa ir Victoria’s Secret eņģeļi - pasaules labākās modeles.

2. Visu mīlētāju dienā, 14.februāra vakarā 20:20 TV3 skatītājiem ļauj izdzīvot visu laiku aizkustinošāko, 11 Oskara balvām godalgoto traģisko mīlas stāstu «Titāniks» ar Leonardo di Kaprio un Keitu Vinsletu galvenajās lomās. Šajā filmā Rozu jaunībā atveido aktrise K.Vinsleta, savukārt Rozu vecumdienās atveido Glorija Stjuarte, kura ir dzīvojusi tālajā 1912.gadā. G.Stjuarte bija pirmā sieviete, kas savos 87 gados ieguva Oskara balvu.

Foto: publicitātes

Valentīna dienā šovā «Precamies!?!» gaidāma īpaša satikšanās ar pāriem, kuri veiksmīgi atraduši viens otru raidījuma pirmās sezonas laikā. Ikvienam skatītājam un pašiem pāriem būs iespēja atcerēties skaistākos satikšanās mirkļus, uzzināt, kāda ir viņu dzīve pēc šova un kurš pāris gatavojas kāzām. Īpašais Precamies!?! raidījums gaidāms Valentīna dienas vakarā, 14.februārī 19:00 kanālā LNT.

TOP3 romantika kinoteātros:

1. Rūsa līdz kaulam/De rouille et d'os (2012)

Žanrs: Drāma

Bokseris Ali kopā ar savu dēlēnu pamet visu un pārceļas uz Franciju pie māsas, lai sāktu dzīvi no jauna. Strādādams par apsargu naktsklubā, viņš iepazīstas ar Stefāniju - daiļu dzīves baudītāju, kuras izaicinošais izskats pārsteidz pat tik neaizspriedumainu puisi kā Ali. Aizvedis iereibušo Stefāniju mājās, viņš atstāj viņai savu telefona numuru «katram gadījumam», jo, būdams cīnītājs, viņš sievietes uzskata tikai par seksa objektiem. Kad ar Stefāniju notiek traģisks negadījums un viņa zaudē kājas, vienīgais cilvēks, kam viņa gatava uzticēties, ir Ali - svešais vīrietis, ko viņa satikusi tikai reizi. Abu draudzība pārtop neparastās attiecībās, bez romantikas un sentimenta. Abi viens otram sniedz atbalstu, taču par šo attiecību nozīmi katram ir savs, atšķirīgs viedoklis. Lomās: Marion Cotillard, Matthias Schoenaerts, Armand Verdure, Celine Sallette, Corinne Masiero, Bouli Lanners, Jean-Michael Correa.

2. Nožēlojamie/Les Misérables (2012)

Žanrs: Drāma, mūzikls

Sensacionālus panākumus guvušo mūziklu noskatījušies vairāk nekā 60 miljoni skatītāju visā pasaulē, tas tiek izrādīts jau 27 gadus. Mūzikla ekranizējuma režisors - ASV Kinoakadēmijas balvas Oscar® ieguvējs, filmas «Karaļa runa» režisors Toms Hūpers. Galvenajās lomās mūziklā - Hjū Džekmens - Žans Valžāns, ASV Kinoakadēmijas balvas Oscar® ieguvējs Rasels Krovs - Žavērs, Anna Hataveja - Fantina un citi. Notikumi risinās 19. gs. Francijā. «Nožēlojamie» ir stāsts par samītiem sapņiem un nelaimīgu mīlestību, kaisli un ziedošanos, tas ir mūžīgs apliecinājums cilvēka dvēseles spēkam. Filmas pamatā - Viktora Igo romāns «Nožēlojamie».

3. Anna Kareņina/Anna Karenina (2012)

Žanrs: Drāma

Apburošajai Annai Kareņinai (Keira Knightley) ir viss, ko vien var vēlēties, - viņa ir augsta ranga valdības amatpersonas Kareņina (Jude Law) sieva, mīloša māte savam dēlam, un viņas ģimene ieņem svarīgu vietu Sanktpēterburgas augstākajā sabiedrībā. Saņēmusi vēstuli no sava brāļa, kurš lūdz Annu atbraukt un palīdzēt glābt viņa laulību ar Dolliju (Kelly Macdonald), viņa dodas ceļā. Vilcienā Anna iepazīstas ar grāfieni Vronski, kuru Maskavas dzelzceļa stacijā sagaida viņas dēls - virsnieks Vronskis (Aaron Taylor-Johnson). Kad Anna tiek iepazīstināta ar Vronski, starp viņiem iedegas dzirksts, ko nav - un nebūs iespējams izdzēst. Filmas pamatā Ļeva Tolstoja romāns. Lomās: Jude Law, Keira Knightley, Emily Watson, Kelly Macdonald, Aaron Johnson, Matthew Macfadyen, Olivia Williams.

GAIDĀM ARĪ JŪSU IDEJAS UN IEROSMES, KO DARĪT ŠAJĀ VALENTĪNA DIENAS VAKARĀ!

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu