Marrs ātrāk nekā Morisejs iegūs «Dievišķā ģēnija balvu» (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Mančestras grupas «The Smiths» agrākajam ģitāristam Džonijam Marram (Johnny Marr) tiks piešķirta mūzikas žurnāla NME «Dievišķā ģēnija balva», otrdien paziņoja medijs. Marrs kopā ar dziedātāju Moriseju 1983.gadā dibināja grupu «The Smiths». Abi mūziķi strādāja pie četriem albumiem, līdz 1987.gadā grupa izjuka.

Marrs spēlējis arī ar tādiem mūziķiem kā «The Pretenders», «Modest Mouse» un «The Cribs», kā arī vairāk nekā desmit gadus vada savu grupu «Johnny Marr and The Healers».

Balva viņam tiks pasniegta NME ikgadējā ceremonijā 27.februārī Londonā, kas notiks divas dienas pēc Marra pirmā soloalbuma «The Messenger» nākšanas klajā.

«NME parasti šo apbalvojumu piešķir cilvēkiem, kas man patīk, tāpēc esmu nonācis labā kompānijā. Tas laikam nozīmē, ka pasaulē viss ir kārtībā,» paziņoja ģitārists.

Savukārt NME redaktors Maiks Viljamss norādīja, ka Marrs grupas «The Smiths» sastāvā esot pārveidojis mūzikas vēsturi. «Bet arī turpmākajā karjerā viņš turpināja attīstīties un pārkāpa robežas, strādājot ar dažiem no labākajiem un interesantākajiem mūziķiem pasaulē,» teica Viljamss.

Iepriekšējos gados «dievišķā ģēnija» balvu saņēmuši tādi mūziķi kā «The Clash», Pols Velers, «The Cure», «Manic Street Preachers», «New Order», «Joy Division» un Deivs Grols. Pagājušā gada balvas laureāts bija Noels Galahers.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu