Latvijā šodien notiek «Ēnu diena» (5)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Saeimas kanceleja

Šodien notiek ikgadējā karjeras izglītības akcija «Ēnu diena», kuras laikā zinātkāri jaunieši no visas Latvijas iepazīs dažādu profesiju ikdienu vairāk nekā 510 uzņēmumos un iestādēs, informēja «Junior Achievement - Young Enterprise Latvija» («JA-YE Latvija») mārketinga vadītāja Sintija Lase.

Akcijā «Ēnu diena» par darbinieka «ēnu» var kļūt ikviens 1.-12.klases skolēns. Jaunieši ir izvēlējušies «ēnot» dažādu profesiju pārstāvjus, tostarp arī politiķus. Ministru prezidenta Valda Dombrovska (V) darba gaitām līdzi sekos pieci skolēni. Kopumā «Ēnu dienā» Ministru kabinetā viesosies vairāk nekā 50 «ēnas», kuras izvēlējušās iepazīt valdības vadītāja, nozaru ministru un Valsts kancelejas direktores ikdienas darbu.

Savas «ēnas» būs arī valdības ministriem, tā piemēram, izglītības un zinātnes ministru Robertu Ķīli «ēnos» trīs skolnieces no Āgenskalna Valsts ģimnāzijas, Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja un Siguldas 2.vidusskolas, bet Labklājības ministri Ilzi Viņķeli (V) ikdienas aktivitātēs pavadīs četras «ēnas».

Savukārt «Ēnu dienā» Saeimā parlamenta deputātus un darbiniekus «ēnos» 156 aktīvi un zinātkāri skolēni un studenti no dažādām Latvijas vietām. Šajā dienā iespēja iepazīt Saeimas priekšsēdētājas Solvitas Āboltiņas (V) darba ikdienu būs četriem skolēniem. Jaunieši «ēnos» arī Saeimas priekšsēdētājas biedrus Inesi Lībiņu-Egneri un Andreju Klementjevu, Saeimas sekretāru Dzintaru Rasnaču un viņa biedru Jāni Vucānu, kā arī citus parlamenta deputātus.

Vidusskolēni Valsts prezidentu Andri Bērziņu gan «ēnos» divas dienas vēlāk nekā citi - 15.februārī, jo 13.februārī viņš atradīsies vizītē ārvalstīs. Par Valsts prezidenta «ēnām» ir apstiprināti seši jaunieši no dažādām Latvijas skolām.

Šodien plkst.15 «Swedbank» galvenā ēkā notiks arī «Ēnu dienas» preses konference, kurā būs iespēja uzzināt par dažādu nozaru pārstāvju «Ēnu dienas» pieredzi un iegūt apkopotu informāciju par «Ēnu dienas» statistiku. Tajā piedalīsies «JA-YE Latvija» valdes priekšsēdētājs Jānis Krievāns, izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis kopā ar savām «ēnām». Preses konferencē piedalīsies arī Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs, «Swedbank» valdes loceklis, uzņēmumu apkalpošanas pārvaldes vadītājs kopā ar «ēnām» un citi.

Pasākumā tiks apbalvotas arī divas aktīvākās «Ēnu dienas» skolas.

Kā ziņots, Biznesa izglītības biedrība «JA-YE Latvija» «Ēnu dienu» organizē jau divpadsmito gadu. Pērn «Ēnu dienai» reģistrējās 423 uzņēmumi, piedāvājot kopumā 4899 «ēnošanas» vakances. Savukārt uz tām kopumā pieteicās 10 171 skolēns.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu