Kāpēc populāri mūziķi nolēma piedalīties TV šovā «Koru kari 3»? (40)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TV3 publicitātes foto

Jau pavisam drīz TV3 tiks dota zaļā gaisma šovam «Koru kari 3», kurā dažādus Latvijas pilsētu korus vadīs Latvijā populāri un mīlēti dziedātāji. Tādēļ dzīvesstila portāls «Sejas» noskaidroja, ar kādu mērķi koru vadītāji un šova vadītāji piekrita piedalīties «Koru karos», kur būs jāuzklausa gan žūrijas, gan skatītāju kritiskās piezīmes.

Grupas «Astro'n'out» soliste Māra Upmane-Holšteina TV šovā «Koru kari» vadīs vienu no Rīgas koriem. Dalību šajā šovā dziedātāja uztver kā pārbaudījumu: «Tas ir labs izaicinājums, paskatīties, ko es spēju. Bija sajūta, ka gribu pārbaudīt sevi, uztveru to kā labu skolu. Jau pamēģinot jutu, ka ir āķis lūpā un esmu izvēlējusies pareizi.»

Tiesa gan, Māras grupa «Asto'n'out» vienmēr bijusi sava ceļa gājēja un no popmūzikas, kā arī TV šoviem mūziķi turējušies pa gabalu. Tādēļ rodas jautājums, kāpēc dziedātājai tik ļoti vajadzēja sevi apliecināt ar TV šova starpniecību? Māra, skaidrojot savu lēmumu, teic: «Jā, tas ir jocīgi, bet tas nekādā ziņā nemaina grupas darbību. Tas ir pārbaudījums man kā radošai personībai. Ar nepacietību gaidu, kā tas viss izvērtīsies. Šķiet, ka arī man pašai tas būs liels pārsteigums!»

Māra Upmane-Holšteina
Māra Upmane-Holšteina Foto: TV3 publicitātes foto

Grupas «Labvēlīgais tips» taustiņinstrumentālists un vairāku mūzikas klubu, tai skaitā «Četru baltu kreklu» īpašnieks Normunds Jakušonoks, kurš vadīs Rīgas zelta saules kori, par dalību šovā teic: «Bija piedāvājums, un es devu pozitīvu atbildi. Ļoti sen neesmu nevienā TV šovā piedalījies. Savulaik man tā pieredze bija liela, jo piecus gadus kopā ar Uldi Marhilēviču un Baibu Sipenieci-Gavari darbojos «Dziesmu duelī». Man arī bija piedāvājums no pirmajiem «Koru kariem», bet tobrīd es nebiju tā īpaši noilgojies pēc televīzijas dzīves, jo bija sakrājušies daudz darāmu darbu. Priecājos, ka esmu labā kompānijā. Kora vadīšana man būs pirmo reizi dzīvē. Bērnībā esmu pats daudz dziedājis korī un jau vēlāk esmu arī diriģējis bērnu korus un uzstājies arī Dziesmu svētkos kā solists kopā ar kori. Tā ka neliela pieredzīte jau ir uzkrāta.»

Normunds atzīst, ka nervi viņam ir stipri, bet mazliet jūt diskomfortu, ka nu katru nedēļu viņa vadītais koris saņems gan TV šova žūrijas, gan skatītāju kritiku. «Jā, šis ir vienīgais punkts «Koru karu» epopejā, kas man dikti nepatīk. Es pats esmu sēdējis ļoti daudzās žūrijās un slikti izteicies par konkursantiem, tādēļ nu visu saņemšu atpakaļ. Nezin kāpēc, bet iepriekš visās žūrijās man ir bijusi sliktā loma. Pat Raimonds Pauls ar humoru ir komentējis, ka Normunds Jakušonoks jau atkal seši ieliks. Taču esmu nobriedis un gatavs uzklausīt visu, kas būs sakāms kritiķiem,» atzīst Jakušonoks.

Normunds Jakušonoks
Normunds Jakušonoks Foto: TV3 publicitātes foto

Sarunā ar dzīvesstila portālu «Sejas» Lauris Reiniks atklāj, ka TV šovā «Koru kari» atkal piekritis piedalīties kā vadītājs, jo ir pagājis kāds laiciņš, kopš pēdējo reizi viņš vadījis šovu. Iepriekšējos gados viņš atteicies no piedāvājuma vadīt šovus, bet nu ir nolēmis atgriezties: «Tā kā lielais mūzikas albumu ierakstu bums šobrīd man ir noslēdzies un šā gada pirmais posms ir brīvs, pieņēmu TV šova producentu piedāvājumu.»

Lauris arī bija pirmo «Koru karu» vadītājs. «Šim šovam ir bijusi liela pauze, un esmu uzkrājis daudz enerģijas, un man ļoti patīk vadīt šovus, tādējādi likās, ka šis ir īstais brīdis, lai es atkal vadītu šovu,» savu izvēli pamato Latvijā populārais dziedātājs.

Lauris Reiniks
Lauris Reiniks Foto: TV3 publicitātes foto

Liepājas sudraba putu kori (nosaukums, iespējams, vēl tiks mainīts) vadīs mūžam jaunais liepājnieks, grupas «Credo» līderis Guntis Veits. Skaidrojot savu lēmumu, kāpēc dziedātājs nolēmis piedalīties šajā šovā, viņš stāsta: «Tas ir atkal jauns izaicinājums. Es jau esmu visur kur piedalījies, bet šādā sfērā vēl neesmu vēl izmēģinājis spēkus. Domāju, ka kora vadīšana atbilst manai iegūtajai izglītībai. Esmu pabeidzis gan mūzikas skolu, gan Latvijas konservatoriju. Turklāt esmu dziedājis vairākos koros un piedalījies Dziesmu svētkos kā solists, un man piebalsoja seši tūkstoši koristu. Ja man palūgtu piedalīties TV šovā «Dejo ar zvaigzni», nekad mūžā nepieņemtu šādu piedāvājumu. Nekad to nedarītu, jo zinu, ka man tas ir neiespējami. Vai tad jūs esat redzējuši, ka es ļoti dejoju uz skatuves?»

Guntis Veits
Guntis Veits Foto: TV3 publicitātes foto

Vaicājot, kā Veits uztvers žūrijas un skatītāju kritiku, viņš atklāj: «Es jau esmu piedalījies šovā «Dziedi ar zvaigzni», un nervu sistēma man ir ļoti stipra un nav sagraujama. Es neņemu vērā komentārus un nelasu to. Es daru to, ko daru! Es jau ceru, ka visu laiku no žūrijas kritiku vien nesaņemsim.»

Cēsu kori vadīs grupas «Autobuss debesīs» un projekta «Raxtu raxti» dalībnieks Marts Kristiāns Kalniņš. Pamatojot savu izvēli, kāpēc piekritis piedalīties šovā, dziedātājs skaidro: «Protams, ir liela atšķirība, ka priekšnesums jāveido divatā vai šajā gadījumā ar lielu komandu, no kuras īsā laika posmā ir jāizveido ansamblis. Tādēļ man ir liels izaicinājums, izveidot šo ansambli. Es vienmēr cenšos visu maksimāli izdarīt. Vai nu es daru par 100 procentiem, vai nedaru vispār.»

Marts Kristiāns atzīst, ka nervi viņam, piedaloties TV šovos un uzklausot dažnedažādu kritiku, ir norūdīti: «Es neņemu lietas un notikumus tik ļoti pie sirds. Patiesībā jau šie TV šovi ir spēle.»

Marts Kristiāns Kalniņš
Marts Kristiāns Kalniņš Foto: TV3 publicitātes foto
Komentāri (40)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu