BK «Ventspils» revanšējas Somijas klubam «Kataja»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas basketbola komanda «Ventspils» Eiropas Izaicinājuma kausa otrā posma jeb «Top16» sacensību ceturtās kārtas mačā otrdien savā laukumā ar rezultātu 75:61 (20:24, 10:12, 25:9, 20:16) uzvarēja Somijas komandu Joensū «Kataja».

Latvijas klubam šis bija otrais panākums turnīrā, kas sacensību noslēgumā vienādas uzvaru un zaudējumu attiecības gadījumā tam garantēs pārsvaru pār «Kataja» basketbolistiem.

Latvijas kluba labā 21 punktu guva amerikānis Donalds Simss, 13 punktus iekrāja Artūrs Bērziņš, bet pie desmit punktiem tika Sandis Valters. Laukumā devās desmit no 12 mačam pieteiktajiem mājiniekiem, bet punktus guva astoņi no viņiem.

«Kataja» rindās tikmēr pa 12 punktiem iekrāja Anti Kanervo un amerikānis Džonels Smits.

Maču abas komandas uzsāka ļoti rezultatīvi, pirmās minūtes laikā katra gūstot pa pieciem punktiem. Saspringtā cīņā viesiem pirmo reizi vadībā izdevās izvirzīties pēc divām ar pusi nospēlētām minūtēm (11:10), tomēr ceturtdaļas vidū viena punkta pārsvars bija ventspilniekiem - 16:15. Atlikušajā laikā cīņa vairs neritēja tik rezultatīvi, bet veiktais 9:2 izrāviens pirmo ceturtdaļu ar četru punktu pārsvaru (24:20) ļāva noslēgt «Kataja» komandai.

Otrajā ceturtdaļā laukumā risinājās izteikti mazrezultatīva cīņa, pirmo trīs minūšu laikā vienīgos punktus ar tālmetienu gūstot Jānim Timmam. Izlīdzināt rezultātu «Ventspils» vienībai gan neizdevās, jo spēles turpinājumā viesi guva septiņus punktus pēc kārtas un panāca 31:23 savā labā. Donalda Simsa tālmetiens un Artūra Bērziņa divi gūtie punkti neļāva «Kataja» pārsvaram sasniegt divciparu skaitli, tomēr arī pietuvoties saviem sāncenšiem mājiniekiem nebija pa spēkam. Divas minūtes pirms puslaika beigām «Ventspils» atradās iedzinējos ar 30:35, bet atlikušajā laikā ielaida vēl vienu punktu, pārtraukumā dodoties ar sešu punktu deficītu.

Otro puslaiku laukuma saimnieki uzsāka, demonstrējot daudz pārliecinošāku sniegumu. Četru minūšu laikā ar 9:2 izrāvienu ventspilnieki likvidēja viesu pārsvaru un pārņēma vadības grožus savās rokās. Turpinājumā mājiniekiem izdevās veikt nozīmīgu atrāvienu, kad trīs ar pusi minūšu laikā «Ventspils» guva desmit punktus, bet viesi palika «uz nulles». Tas mājiniekiem ļāva trešo ceturtdaļu noslēgt ar 55:45 savā labā.

Ar vēl vienu izrāvienu «Ventspils» sāka arī ceturto ceturtdaļu, kad pēc 10:3 gājiena trīs minūšu laikā tika panākts rezultāts 65:48. No šī klupiena «Kataja» basketbolisti tā arī vairs neatguvās. «Ventspils» komandas pārsvars atlikušajā laikā palika nemainīgi stabils, kas ļāva atspēlēt pirmajā abu vienību cīņā iekrāto divu punktu deficītu un iegūt pārsvaru divu maču summā, kas teorētiski var būt izšķirošs faktors grupu turnīra noslēgumā.

Pēc ļoti veiksmīgi aizvadīta pirmā posma, kurā tika uzvarēts visās sešās spēlēs, «Top16» sacensības ventspilnieki iesāka neveiksmīgāk, pirmajos divos mačos vispirms ar 78:80 izbraukumā zaudējot «Kataja», kas tika uzskatīta par potenciālo I apakšgrupas pastarīti, bet vēlāk savā laukumā ar 81:86 piekāpjoties vienai no spēcīgākajām Turcijas vienībām Karšijakas «Pinar».

Pirmo uzvaru otrajā posmā «Ventspils» izcīnīja vien trešajā kārtā, kad pirms divām nedēļām ar 96:64 savā laukumā sagrāva «Gaz Metan Medias» komandu no Rumānijas.

Tikmēr otrajā šīs grupas ceturtās kārtas mača pirmo zaudējumu turnīrā otrdien piedzīvoja «Pinar» komanda, ar 69:77 (11:21, 23:24, 18:15, 17:17) viesos piekāpjoties «Gaz Metan Medias».

I apakšgrupas kopvērtējumā pēc četrām spēļu kārtām vadībā atrodas «Pinar» vienība, kas uzvarējusi trijās cīņās, bet «Gaz Metan Medias» un «Ventspils» komandām ir pa diviem panākumiem. «Kataja» vienības kontā tikmēr viena uzvara.

Pēdējās divas «Top16» turnīra spēles «Ventspils» aizvadīs izbraukumā, sacenšoties attiecīgi ar «Pinar» un «Gaz Metan Medias» komandām.

«Top16» turnīrā pēc divu apļu turnīra otrajā posmā pa divām labākajām vienībām no katras grupas kvalificēsies ceturtdaļfinālam, kurā uzvarētājs tiks noskaidrots sērijā līdz divām uzvarām.

Savukārt ceturtdaļfināla uzvarētāji kvalificēsies finālčetrinieka turnīram.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu