E-talons baro arī "Rīgas kartes zēnus" (83)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

E-talona ieviešana maršruta taksometros nav pieņemama, jo tad pasažiera samaksātā maksa par braucienu nokļūs nekontrolējamā serverī ar neprognozējamu laika periodu un apjomu, kad tā sasniedz pārvadātāja rēķinu bankā, turklāt uzņēmējiem nav vēlmes "barot zēnus" "Rīgas kartē".

Šādu viedokli intervijā biznesa portālam "Nozare.lv" pauda AS "Rīgas taksometru parks" (RTP) valdes priekšsēdētājs Leopolds Muižnieks.

"Nepastāv ne mazākās vēlēšanās barot tos zēnus, kuri sēž "Rīgas kartē" un ne tikai," sacīja Muižnieks.

Kompānijas vadītājs uzsver, ka patlaban, vismaz RTP, ieņemtā maksa nākamajā dienā līdz plkst.12 atrodas kompānijas bankas rēķinā. Tā kā nākoties dzīvot "no rokas mutē", šis apstāklis neesot mazsvarīgs.

Muižnieks uzskata, ka "e-talona uzturēšanas izmaksas izskatās nesamērīgas un tā uzturētājiem nepārprotami parādīsies vēlēšanās nopietnu daļu uzkraut maršruta taksometriem".

Kā ziņots, patlaban ar Rīgas pašvaldību par pasažieru pārvadājumiem maršruta taksometros noslēgti līgumi ar astoņiem uzņēmumiem, kuriem kopā ir aptuveni 240 mikroautobusi. Šie uzņēmumi darbojas saskaņā ar komerciāliem principiem un apkalpo 37 autobusu maršrutus.

Rīgas dome apstiprinājusi izmaiņas galvaspilsētas sabiedriskā transporta organizācijā, kas paredz maršruta taksometru pasažieru pārvadājumu nodošanu pašvaldības SIA "Rīgas satiksme".

Visas Rīgas sabiedriskā transporta sistēmas organizāciju, tostarp satiksmi mikroautobusu tīklā, pašvaldības pārziņā plānots nodot no 2012.gada 1.janvāra - pašreizējie Rīgas domes līgumi ar privātfirmām par pasažieru pārvadājumiem maršruta taksometros beigsies nākamā gada 31.decembrī, un pēc tam tos nav plānots pagarināt.

Vienlaikus izmaiņas plānotas visā pilsētas sabiedriskā transporta sistēmā. Iecerēts, ka pasažieru mikroautobusu pārvadājumus varētu pārņemt "Rīgas satiksme", kam būs tiesības slēgt līgumus par maršruta taksometru apkalpošanu, taču konkrētas izmaiņas visā sabiedriskā transporta organizācijā vēl tiks izstrādātas šī gada laikā Rīgas domes Satiksmes departamentā.

Visu interviju ar Muižnieku var lasīt biznesa portāla "Nozare.lv" sadaļā "Viedokļi, intervijas".

Komentāri (83)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu