Jātnieks Kristaps Neretnieks kļūst par PK kopvērtējuma līderi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jātnieks Kristaps Neretnieks kļuvis par Pasaules kausa kopvērtējuma līderi jāšanas sportā, šķēršļu pārvarēšanā Centrāleiropas zonas Ziemeļu līgā. Par kvalifikāciju lielajam Pasaules kausa finālam, kas no 24. līdz 28. aprīlim risināsies Gēteborgā, Zviedrijā, Centrāleiropas zonas jātnieki marta sākumā cīnīsies zonas finālā Polijas galvaspilsētā Varšavā, TVNET informē Latvijas Jātnieku federācijas (LJF) preses dienests.

«Protams, ieņemt līderpozīciju Pasaules kausa kopvērtējumā pirms mūsu zonas fināla ir ļoti patīkami, tajā pašā laikā tas uzliek lielāku atbildību,» saka Kristaps Neretnieks.

Kristapam Neretniekam pēc 2012./2013. gada regulārās sezonas noslēguma ir 102 punkti, zonas kopvērtējumā PK iekaitē tiek skaitīti desmit labākie sezonas rezultāti, lielāko daļu punktu jātnieks izcīnījis pārī ar deviņus gadus veco Vestfāles šķirnes ērzeli Conte Bellini.

Otrajā vietā ar 99 punktiem atrodas Krievijas sportiste Anna Gromzina, trešajā pozīcijā ir Igaunijas sportists Gunārs Klettenbergs, bet ceturtajā lietuvietis Bens Gutkausks, abiem ir 95 punkti. Kvalifikācijā lielajam zonas finālam tiek skaitīti pieci labākie regulārās sezonas laikā iegūtie rezultāti un punkti zonas fināla kvalifikācijas maršrutos.

«Skaidri zinu to, ka zonas fināls Varšavā būs ļoti interesants: lai izcīnītu vietu lielajā finālā, stabili jānostartē trīs kvalifikācijas maršrutos un neviens sportists uz zonas finālu nebrauc vienkārši piedalīties. Lielā mērā viss izšķirsies tieši Varšavā, taču mūsu izredzes ir ļoti labas,» tā sportists.

Līdz šim neviens Latvijas sportists Pasaules kausa finālā jāšanas sportā nav startējis. 2000.gadā Guntars Siliņš ar zirgu Sanala Radiant kvalificējās Pasaules kausa finālam, bet tajā nestartēja - finālsacensības norisinājās ASV pilsētā Lasvegasā, finansiālu iemeslu dēļ sportistam nebija iespējas turp doties.

«Kristapa Neretnieka panākums ir viens no lielākajiem un svarīgākajiem sasniegumiem jāšanas sportā pēdējos gados. Mēs ceram, ka Kristapam izdosies veiksmīgi startēt sacensībās Polijā un kvalificēties Pasaules kausa finālam. Kristaps ar saviem startiem pierādījis, ka ir gatavs sacensties ar pasaules spēcīgākajiem jātniekiem,» saka Latvijas Jātnieku federācijas prezidents Agris Blaus.

Tiesības startēt lielajā Pasaules kausa finālā no Centrāleiropas zonas iegūs trīs labākie sportisti pēc kopvērtējuma punktiem, zonas fināls risināsies no 7. līdz 10. martam Polijas galvaspilsētā Varšavā.

Jāšanas sportā Pasaules kausa izcīņa notiek 17 līgās, katras līgas spēcīgākie sportisti iegūst tiesības startēt Pasaules kausa finālā. Sportistu skaits, kuri izcīna tiesības startēt PK finālā, katrā zonā ir atšķirīgs.

Kristaps Neretnieks startē ar Krievijas zirgaudzētavas «Westfalen – Swit» zirgiem Continue un Con Pleasure, kā arī ērzeļiem Caramsin un Conte Bellini, zirgi pieder Fedorovsku ģimenei.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu