"Apkārt Alaukstam" organizatori: Šogad tiks pārspēts pērnā gada dalībnieku skaita rekords (6)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Viens no distanču slēpojuma ''Apkārt Alaukstam'' organizētājiem – SIA ''Alpha Baltic Sport'' valdes priekšsēdētājs Kaspars Tupiņš intervijā stāsta, ka Vecpiebalgā sniega kārta ir pietiekami bieza un slēpojuma organizatoriskā latiņa šogad pacelta nebijušā līmenī, jo sacensības ir iekļautas starptautiskajā maratonu sērijā "Euroloppet".

- ''Alpha Baltic Sport” sadarbībā ar sporta klubu ''Alauksts'' šogad rīkos divdesmit otro slēpojumu ''Apkārt Alaukstam'', vai arī tev distanču slēpošana ir sirdslieta?

Jāsaka, ka iepriekš nebiju pievērsies distanču slēpošanai, bet, organizējot gan trašu iekārtošanu, gan komunicējot ar šā sporta veida entuziastiem, arī pats esmu aizrāvies ar to. Turklāt plānoju distanču slēpošanā iesaistīt arī savu ģimeni, jo tas ir labs veids, kā pavadīt aktīvi laiku kopā. Tāpat, lai labi noorganizētu sporta pasākumu, pašam ir jāizbauda sporta veids. Tikai tā var saprast grūtības, ar ko saskaras sacensību dalībnieki. Tādēļ arī viss ''Alpha Baltic Sport'' kolektīvs plāno kopīgi piedalīties treniņbraucienos kopā ar Raivi Zīmeli, kas ik trešdienu līdz pat 2. februārim notiks Biķernieku trasē.

- Šogad pirmo reizi slēpojums ''Apkārt Alaukstam'' ir iekļauts starptautiskajā maratonu sērijā "Euroloppet", ko tas nozīmē jums kā slēpojuma organizētājiem? Vai smeļaties pieredzi no citiem starptautisko slēpojumu organizētājiem?

Iekļaušana ''Euroloppet'' uzliek pienākumu izpildīt ļoti augstus organizatoriskās un trases sagatavošanas kvalitātes standartus, kas attiecas gan uz trases marķēšanu, gan trases sagatavošanu. Trases iekārtošanu esam sākuši jau pirms ziemas iestāšanās, pilnībā apstrādājot segumu - trases vietā izgreiderējot meža  ceļu un iztīrot cirsmas, būtiski paplašinot trasi. Šobrīd 12 m platumā distance ir pilnībā sagatavota un tiks iedzītas divas „špūres”  arī klasiskā soļa piekritējiem. Līdz slēpojumam mēs maksimāli strādāsim gan ar „retraku”, gan ar ruļļiem, lai trases kvalitāte būtu ideāla. Pieredzi smeļamies no „Euroloppet” biedriem, kā arī no mūsu kaimiņiem igauņiem, jo viņi slēpojumu organizēšanā ir sasnieguši ļoti augstu līmeni. Lielisks piemērs ir Tartu maratons, kas ir iekļauts „Worldloppet” kalendārā. Tas tikai nozīmē, ka mums ir vēl kur augt.

- No kurām valstīm jau tagad ir pieteikušies slēpotāji?

Pašlaik jau ir pieteikušies gan vietējie slēpošanas cienītāji, gan arī slēpotāji no Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Vācijas un Somijas.

- Slēpojuma moto ir ''Izaicini sevi'' – kā tu domā, vai cilvēkiem ir viegli pārvarēt sevi?

Izaicināt sevi nav vienkārši, bet kopīgi ar biedriem to izdarīt ir vieglāk. Tieši tādēļ slēpojums „Apkārt Alaukstam”, kurā iepriekš piedalījušies ap tūkstoš dalībnieku un šogad, domāju, šis skaits tiks ievērojami pārsniegts, ir lieliska iespēja, lai sevi pārvarētu. Sākumā, protams, būs cīņa ar sevi, lai vispār saņemtos šādam pasākumam, bet, ja pievienojas kolēģi, draugi un ģimene, tad finišu sasniegt būs vieglāk. Turklāt cilvēki arvien vairāk sāk domāt par veselīgu dzīvesveidu, kas arī ir dzinulis, lai iesaistītos dažādās sporta aktivitātēs. Un ziemā tā noteikti ir slēpošana.

- Pagājušajā gadā slēpojumā piedalījās rekordliels skaits slēpotāju – vairāk nekā 1200; kā tu izskaidro šā pasākuma lielo popularitāti un kādu prognozē tā attīstību nākotnē?

Tik liela cilvēku atsaucība ir skaidrojuma ar šā slēpojuma bagātajām tradīcijām. Slēpojums notiek jau kopš 1984. gada, un šogad tas notiks divdesmit otro reizi. Ir pat četri cilvēki, kuri piedalījušies pilnīgi visos slēpojumos. Tātad ir izveidojies noteikts entuziastu loks, kuriem piedalīšanās „Apkārt Alaukstam” ir neatņemama dzīves sastāvdaļa. Priecē, ka piedalās arī daudzi cienījama vecuma dalībnieki, kas sirdī jūtas jauni un startē slēpojumā. Paredzu, ka slēpojuma popularitāte augs un līdz ar šā slēpojuma iekļaušanu starptautisko sacensību kalendārā ik gadu nāks klāt arī jauni starptautiski dalībnieki.

- Tavs vēlējums dalībniekiem?

Novēlu sekot slēpojuma moto „Izaicini sevi!”, nebaidīties no kilometriem, kas jāpārvar slēpojumā, kā arī aicināt savus ģimenes locekļus, draugus un kolēģus pievienoties!

Tiekamies pie Alauksta!

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu