Zatlers atbalsta ideju aktīvāk stāstīt par barikāžu laiku (64)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts prezidents Valdis Zatlers ir piekritis idejai, ka ir jāatbalsta visi pasākumi, kuri atgādina un stāsta par barikāžu laiku, sacīja 1991.gada barikādēs bojā gājušā kinorežisora Gvido Zvaigznes māte Ilona Zvaigzne.

Zatlers kopā ar Saeimas priekšsēdētāju Solvitu Āboltiņu (V) un premjerministra pienākumu izpildītāju Raimondu Vējoni (ZZS) šodien ap plkst.16 pieminēja barikāžu upurus, noliekot ziedus pie Brīvības pieminekļa un piecās barikāžu piemiņas vietās Bastejkalnā.

Bastejkalnā Zatlers un Āboltiņa vairākas minūtes par barikāžu laiku runāja ar I.Zvaigzni un kinorežisora meitu Unu Zvaigzni.

G.Zvaigzne 1991.gada 20.janvārī tika nāvējoši ievainots apšaudē Bastejkalnā.

Ziedu nolikšanas ceremonijā piedalījās apmēram simts cilvēku, tajā skaitā arī vairāki Saeimas deputāti, Rīgas domes vadība, Valsts policijas pārstāvji, citas amatpersonas, ārvalstu vēstnieki un Jaunsardze.

Vējonis pašlaik izpilda premjera funkcijas, kamēr Valdis Dombrovskis (V) uzturas vizītē Lielbritānijā.

Jau ziņots, ka šorīt Zatlers, Doma laukumā aizdedzot pirms 20 gadiem notikušajām barikādēm veltīto ugunskuru, novēlēja būt atbildīgiem par šodienu un atcerēties barikāžu laiku.

"Ja jūs būsiet atbildīgi par šodienu, es un barikāžu aizstāvji būs gandarīti," Zatlers sacīja skolēniem, kuri veidoja lielu daļu no apmēram 300 klātesošajiem.

Šovakar barikāžu piemiņas pasākumā Doma laukumā Valsts prezidents Valdis Zatlers sacīja, ka mums "modrība par brīvību būs vajadzīga vienmēr".

Prezidents runāja par sajūtām, kas rodas, vērojot filmu kadrus, kuros redzami "nedzīvie briesmoņi" jeb bruņu tehnika.

"Operators jau ir pakritis, bet kamera turpina filmēt. (..) Šie kadri apliecināja to, kas notiek Baltijā, un deva visas pasaules atbalstu," sacīja Zatlers, sakot paldies arī tiem, kuri strādāja Latvijas Radio.

Valsts augstākā amatpersona norādīja, ka tolaik katram bija sava vieta - kāds vārīja tēju, cits būvēja barikādes, trešais operēja ievainotos. Arī šodien pats būtiskākais ir atrast savu vietu sabiedrībā, teica Zatlers.

Komentāri (64)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu