Jau 22. gadu "Apkārt Alaukstam" pulcēs slēpošanas entuziastus (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pirmais slēpojums ''Apkārt Alaukstam'' notika 1984. gadā. To organizēja toreizējā kopsaimniecība ''Alauksts''. Sākotnēji tā bija izklaide, kas pulcēja toreizējās kopsaimniecības ģimenes un šefības organizāciju pārstāvjus no Rīgas – māksliniekus, teātru un muzeju darbiniekus, draugus un tuvākos kaimiņus.

Gadu gaitā no vietēja mēroga aktivitātes slēpojums ieguvis ne vien sportisku raksturu, bet kļuvis par lielāko, populārāko un pašreiz vienīgo šādu tik plaša mēroga pasākumu Latvijā.

Slēpojuma popularitātes Latvijā pamatbūtība slēpjas tautas saliedētībā, ieinteresētībā, iespējā un velmē katru gadu piedalīties kopīgā slēpojumā pa gleznainu apkārtni.

Četrus gadus - 1992., 1995., 2007. un 2008. gadā slēpojums ''Apkārt Alaukstam'' nenotika nepietiekamās ziemas klātbūtnes dēļ, taču šogad sniega ir daudz, tāpēc 5.februārī ''Apkārt Alaukstam'' gaidīs ikvienu slēpošanas entuziastu.

Ar 2010.gadu tradicionālā tautas slēpojuma ''Apkārt Alaukstam'' organizēšanas tiesības ir pārņēmusi sporta pasākumu aģentūra SIA ''Alpha Baltic Sport'', kura sadarbībā ar Sporta klubu ''Alauksts'' pāršķir jaunu lappusi slēpojuma vēsturē.

Sākot ar 2011.gadu slēpojums ''Apkārt Alaukstam'' ir iekļauts starptautiskajā maratonu sērijā ''Euroloppet'', kas ir ne tikai jauns pakāpiens sacensību statusā, bet arī uzliek virkni pienākumu un lielu atbildību rīkotājiem slēpojuma kvalitātes uzlabošanā un dalībnieku ērtību nodrošināšanā.

Slēpojuma trase iekārtota gleznainā apkārtnē apkārt Alauksta ezeram. Aicinām ikvienu novērtēt vienu no Latvijas kultūrvēsturiski bagātākajiem novadiem – Vecpiebalgu, iepazīt Piebalgas dabu, vēsturiski nozīmīgās piemiņas vietas.

Slēpojuma organizatori ik gadu apkopo informāciju par kopējo pasākuma apmeklētību, tā vecākajiem un jaunākajiem dalībniekiem, par Latvijā un pasaulē atzītu sportistu klātbūtni slēpojumā, un lūk, dažas no valstī pazīstamām personām, kuras piedalījušās tautas slēpojumā un palīdzējušas tam kļūt par populārāko tautas slēpojumu Latvijas vēsturē:

Latvijas labākie bijušie un pašreizējie slēpotāji un biatlonisti, t.sk. olimpieši Raivis Zīmelis, Imants Vītols un Ineta Kravale, Aivars Bogdanovs, Ilmārs, Anžela un Anete Briči, Oļegs Andrejevs, brāļi Eiduki, Līga Glāzere, Zigfrīds un Jānis Hermaņi, Jānis Kaimiņš, Pēteris Kokorēvičs, Madara Līduma, Gerda Krūmiņa, Edgars Piksons, Kaspars Dumbris, Jānis Bērziņš, Kristaps Lībietis, Oļegs Maļuhins, Pēteris Sardiko, Agris Raugulis, Jēkabs Nākums, Jānis Upens, Jānis Pleikšnis, Roberts Raimo, Juris Ģērmanis, Gints Rozenbergs, pasaules motosporta zvaigznes Kristers Serģis, Artis Rasmanis, ekstrēmais ceļotājs, bijušais ASV izlases dalībnieks biatlonā Raimonds Dombrovskis, vides filmu veidotāji un ceļotāji Māris un Uģis Oltes, pavārmeistars Mārtiņš Sirmais, dietologs Andis Brēmanis un daudzi citi.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu