Kinoteātros: mūzikls, drāma un vesterns

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

No šodienas lielākajos kinoteātros trīs jaunumi - Ketrīnas Bigelovas (Kathryn Bigelow) drāma par terorista Osamas bin Ladena notveršanu «Slepenā operācija «30 pēc pusnakts»», mūzikls «Nožēlojamie» («Les Misérables») un «Nelikumība» (Lawless).

Slepenā operācija «30 pēc pusnakts»

Desmit gadus labākie armijas un izlūkdienestu speciālisti visā pasaulē slepus strādāja, nodevušies vienam mērķim: notvert pasaules bīstamāko noziedznieku - starptautiskās teroristu organizācijas «Al Qaeda» līderi Osamu bin Ladenu. Pirmo reizi uz lielā ekrāna tik atklāti un detaļās tiek stāstīts par slepenās operācijas gaitu.

Filma «Slepenā operācija «30 pēc pusnakts»» (Zero Dark Thirty), ko veidojusi godalgotā režisore Ketrīna Bigelova («Sapieris»), nominēta ASV kinoakadēmijas balvai «Oscar» labākās filmas kategorijā. Labākās aktrises «Oscar» balvai nominēta arī Džesika Časteina, kas par šo lomu jau saņēmusi «Zelta globusu».

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Nožēlojamie

Notikumi risinās 19. gs. Francijā. «Nožēlojamie» ir stāsts par samītiem sapņiem un nelaimīgu mīlestību, kaisli un ziedošanos, tas ir mūžīgs apliecinājums cilvēka dvēseles spēkam. Filmas pamatā - Viktora Igo romāns «Nožēlojamie».

Režisors - Toms Hūpers (Tom Hooper). Lomās: Hugh Jackman, Russell Crowe, Anne Hathaway, Helena Bonham Carter, Sacha Baron Cohen, Eddie Redmayne, Amanda Seyfried.

«Nelikumība»

Režisora Džona Hilkouta («Ceļš», «Ierosinājums») vesterna «Nelikumība» pamatā ir patiess stāsts par nelāgas slavas apvītajiem Bondurānu brāļiem – trim kukurūzas kandžas dzinējiem, kuri cenšas sasniegt amerikāņu sapni laikā, kad valda sausais likums. Virdžīnijā, Frenklinas apgabala kalnos, pārdzīvojuši karu, Bondurānu brāļi ar ieročiem cīnās par savu biznesu un ģimenes cieņu, kļūst par vietējo leģendu. Kamēr jaunākais brālis Džeks (Šia Labofs) met acis uz skaisto Bertu (Mia Vasikovska), vienmēr drūmais vidējais brālis Forests (Toms Hārdijs) visus tur aizdomās par krāpšanu, vecākajam – Hovardam (Džeisons Klārks) nākas risināt riskantā ģimenes biznesa problēmas. Laiki nav no vieglajiem un štatā valda bezdarbs, taču Bondurāni ir uzņēmēji, kas aizsākuši plaukstošu vietējo biznesu, dzenot stipru un iecienītu sīvo, kas iesaukts par «mēnesnīcu». Taču kandžas dzinēju labās dienas Frenklinas apgabalā iet uz galu, jo pilsētā no Čikāgas ieradies specaģents Čārlijs Reiks (Gajs Pīrss). Jaunais «likums», ko pūlas iedibināt Reiks, nes nāvi un veicina korupciju. Tas rada šķēršļus brāļu iecerēm un ideāliem. Tomēr Bondurāni ir apņēmušies nelocīt ceļus neviena priekšā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu