Ceļvedis: Eirodziesma, ledus skulptūras, Meteņu tirgus (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Brīvdienas būs aizraujošas gan tiem, kuri mīl dauzīties pa āru, priecājoties vēl par sniegotajām dienām, gan tiem - kuri labprāt ar siltu tējas krūzi rokās saritinās dīvānā. Slēpošanas sacensības, masku gājieni, Meteņu tirdziņi, ledus skulptūras vilinās dabas mīļotājus, kamēr košais Eirodziesmas šovs gandarīs TV vērotājus.

PASĀKUMI

Ledus skulptūru festivāls Jelgavā

Ir vērts pamosties agrāk, lai no 8. līdz 10. februārim nokļūtu uz Planētas «Ledus». Jau no pulksten 11 mazos festivāla apmeklētājus priecēs muzikāli rotaļu uzvedumi, kuros varēs arī radoši līdzdarboties. Uzvaras parkā pašiem sava bobsleja trase - sacenties ar draugu par titulu «Ātrākais šļūcējs», un tevi sveiks 5 metrus lielās lelles - marionetes. Jūs gaidīs arī hercogi Kurzemes hercogu kapenēs. Tiek piedāvāta ekskursija gida pavadībā ar autobusu, kā arī dažādas citas izklaides iespējas. Taču jau no pulksten 17 atkal jābūt Uzvaras parkā - ar vienu reizi iegādātu ieejas biļeti tās pašas dienas laikā ir iespējams atkal atgriezties Planētā «Ledus» -, jo notiks ledus skulptūru veidošanas paraugdemonstrējumi. Katrs apmeklētājs varēs vērot, kā ledus bloks prasmīga tēlnieka rokās pārvēršas par mākslas objektu. Līdz ar tumsas iestāšanos multimediāls Ledus planētas stāsts ar skulptūru spīdēšanu, uguņošanām un runājošām ēku sienām, kas liks katram sajusties kā kosmosa pētniekam un Planētas «Ledus» iekarotājam. Būs izgaismotas ledus skulptūras, kas atmirdzēs dažādās nokrāsās un, mainoties gaismām, katru reizi par sevi pavēstīs jaunu stāstu. Katra vakara noslēgumā koncertprogramma ar Latvijā populāru mūziķu uzstāšanos.

Foto: publicitātes

IV Salacgrīvas Starptautiskais masku festivāls šogad notiks 9. un 10. februārī. Masku gatavošanas meistardarbnīcā piedalīties aicināti visi masku gatavotāji neatkarīgi no vecuma. Šogad festivālā aicinātas piedalīties folkloras kopas no Bulgārijas, Grieķijas, Polijas, mūsu kaimiņvalsts Igaunijas, kā arī Latvijas dažādiem novadiem. Masku tradīciju festivāls katru gadu sākas ar tradicionālajiem masku gājieniem Salacgrīvā, Svētciemā un Ainažos, kuru laikā masku grupas dodas no mājas uz māju, veicinot auglību katrā sētā, kur tās iegriežas.

Foto: publicitātes

9. februārī 10.00-16.00 Kalnciema kvartālā notiks zemnieku un amatnieku tirdziņš un nodarbes bērniem. Tirdziņā atradīsiet vietējas izcelsmes sezonālu pārtiku no mājražotājiem, jau iecienītos lauku labumus un jaunus gardumus, kā arī amatnieku darinājumus. Šoreiz tirdziņā arī dažādi romantiski nieki, kas iepriecinās Valentīndienas svinētājus. Tirdziņā norisināsies Meteņu masku darināšana un būs iespēja doties rotaļās un uzdziedāt kopā ar folkloristiem. Darbosies arī sveču liešanas darbnīca un karuselis. Bet galerijā apskatāma Paula Pudža tēlniecības darbu izstāde «Metafiziskais reālisms». Nākamais tirdziņš 23. februārī 10.00-16.00.

Foto: AFP /LETA

Šogad XIV Starptautiskais masku tradīciju festivāls norisināsies arī Siguldā un Mālpilī. Festivāla programmā paredzēti masku gājieni ar īstiem rituāliem un norisēm lauku sētās Mālpils apkārtnē, improvizētas masku izrādes Mālpils Kultūras centrā, Lielais masku gājiens Siguldā, Meteņa dzīšana un festivāla noslēguma rituāls Mālpils Saules vārtu kalnā. Sestdien, 9.februārī, Masku tradīciju festivāla aktivitātes norisināsies Siguldas novada Kultūras centrā.

Foto: publicitātes

10.februārī Biķernieku kompleksās sporta bāzes trasē norisināsies otrais tautas slēpojums Rīgā «Biķernieki 2013». Tāpat kā pagājušo gadu, sacensības būs pieejamas jebkuram Rīgas iedzīvotājam un tās viesiem. Lai pēc iespējas vairāk slēpot gribētāju varētu sajust sacensību garu un gūt prieku, sacensību rīkotāji piedāvās trīs dažādas distances. Paši jaunākie varēs sacensties līdz kilometram garā distancē, tāpat būs pieejama 15 kilometru garā «Tautas distance», bet stiprākie slēpotāji varēs mēroties spēkiem 30 kilometru garā «Izturības distancē».

«Reiņa trasē» norisināsies bērnu slēpošanas sacensības

Aktīvās atpūtas centrā «Reiņa trase» norisināsies aizraujošas slēpošanas sacensības «Sportland Junioru čempionāts». Sacensībās tiek aicināti piedalīties bērni un jaunieši līdz 14 gadu vecumam. Visi sacensību dalībnieki tiks sadalīti trīs vecuma grupās un mērosies spēkiem kalnu slēpošanā, kur katram dalībniekam būs jāveic divi nobraucieni ar laika kontroli. Sacensības norisināsies trīs posmos - 26.janvārī (jau noticis), 10.februārī un 3.martā, informē «Reiņa trasē».

KONCERTI

Pūtēju orķestra «Rīga» koncerts «La Dolce Vita»

Foto: publicitātes
Foto: publicitātes

Čellu trio «Melo-M» februārī un martā dosies turnejā «Melo-M.lv» pa Latvijas pilsētām, ar savām jaunākajām dziesmām un visu laiku populārākajām kompozīcijām priecējot klausītājus Madonā, Rūjienā, Ventspilī, Jelgavā, Liepājā, Valmierā un Kandavā. Gaidāmās koncertturnejas repertuārā liela nozīme būs topošās tautas mūzikas programmas skaņdarbiem. Jaunās versijās skanēs daudzas populāras latviešu tautas melodijas, piemēram, «Tūdaliņ, tāgadiņ», «Es gulu, gulu», dziesma «Suitu lūgsna», ko trio pagājušā gada rudenī ierakstīja kopā ar populāro dziedātāju Anci Krauzi un citas latviskas dziesmas. Madonas kultūras nams, 10. februāris 16:00.

TEĀTRIS

Foto: publicitātes

TV un KINO

Foto: publicitātes

Zero Dark Thirty (2013)

Desmit gadus labākie armijas un izlūkdienestu speciālisti visā pasaulē slepus strādāja, nodevušies vienam mērķim: notvert pasaules bīstamāko noziedznieku - starptautiskās teroristu organizācijas «Al Qaeda» līderi Osamu bin Ladenu. Pirmo reizi uz lielā ekrāna tik atklāti un detaļās tiek stāstīts par slepenās operācijas gaitu. Filma SLEPENĀ OPERĀCIJA «30 PĒC PUSNAKTS», ko veidojusi godalgotā režisore Ketrīna Bigelova («Sapieris»), nominēta ASV Kinoakadēmijas balvai «Oscar» labākās filmas kategorijā. Labākās aktrises «Oscar» balvai nominēta arī Džesika Časteina, kas par šo lomu jau saņēmusi «Zelta globusu». Kinoteātros no 08.02.

Foto: Mārtiņš Otto / TVNET

Eirovīzijas Nacionālās atlasē jeb «Dziesmas 2013» piedalīsies 24 pusfinālos iekļuvušo dziesmu izpildītāji. Noteikts arī dziesmu sadalījums pa pusfināliem, kas pirmo reizi Eirovīzijas vēsturē notiks kā stāvkoncerti un tiešraidē no «Palladium» koncertzāles būs skatāmi LTV1 ēterā 8. (Eirovīzijas Nacionālās atlases 1. pusfināls - plkst. 21:15) un 9. februārī (Eirovīzijas Nacionālās atlases 2. pusfināls - plkst. 21:25).

2013. gada Eirovīzijas dziesmu konkursa starptautiskais fināls notiks Zviedrijas pilsētā Malmē. Pusfināli ir paredzēti 14. un 16. maijā, bet fināls – 18. maijā.

www.ltv.lv/eirovizija/dziesma

Foto: publicitātes

Jau 9.februārī (turpmāk ik sestdienas rītu 9:25 kanālā LNT) sāksies kulinārijas raidījuma «Esi gardēdis» trešā sezona, kuru vadīs vienmēr radoši atraktīvā Gundega Skudriņa. Mūsdienās viena no problēmām ir laika trūkums. Cik gan bieži izdodas tikties ar draugiem vai citiem svarīgiem cilvēkiem? Un cik bieži ar šiem cilvēkiem atrodas laiks pasēdēt pie skaisti klāta galda ar pašu gatavotiem kārumiem? Raidījums Esi gardēdis mēģinās apturēt trako laika skrējienu – gardēžu viesistabā pie glīti klāta galda tiksies sen neredzēti draugi, radi un kolēģi, lai saviesīgā gaisotnē, baudot ēdienu, atklātu ne vienu vien noslēpumu. Pārsteigumi raidījuma gaitā gaida ne tikai skatītājus, bet arī pašas personības – gardumu gatavotājus. Kulināro talantu, noslēpumu un pārsteigumu dzirkstošais kokteilis raidījumā gaida ikvienu! Jau pirmajos raidījumos viesosies šarmantā latviešu dziedātāja Linda Leen, garšu pazinējs, šefpavārs Lauris Aleksejevs, mūziķis Goran Gora, Elmārs Tannis un viņu noslēpumainie viesi.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu