Timošenko meita: Eiropas politiķi bija šausmās par mātes apstākļiem (38)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bijušais Eiropas Parlamenta (EP) spīkers Pets Kokss un bijušais Polijas prezidents Aleksandrs Kvasņevskis bijuši šausmās par apstākļiem, kādos Harkovas slimnīcā tiek turēta bijusī Ukrainas premjerministre Jūlija Timošenko, pēc tikšanās ar māti trešdien sacīja ekspremjeres meita Jevgeņija Timošenko.

«Viņi atnāca uz istabu, kur viņa atradās, dušas telpā,» sacīja opozīcijas līderes meita.

«Viņi bija šausmās par šiem apstākļiem, viņi redzēja pašus monitorus, redzēja personāla darbinieku - vīriešu - klātbūtni, apsargus, redzēja šīs kameras, viņi visu to saprata, sajuta. Viņi vienkārši bija šokā, kad ieraudzīja šīs kameras, viņi visu izpētīja, pārliecinājās - kas un kā ir. Viņi saprot, ka tādos apstākļos izārstēties nav iespējams,» norādīja Jevgēņija Timošenko.

Kokss un Kvasņevskis EP pilnvarojumā veic Timošenko lietas uzraudzību.

Septiņu gadu cietumsods

Ekspremjere, kas 2011.gada beigās sāka izciest viņai par varas pilnvaru pārsniegšanu piespriesto septiņu gadu cietumsodu, kopš 2012.gada aprīļa atrodas Harkovas slimnīcā.

8.janvārī viņa sāka pilsoniskās nepakļaušanās akciju, protestējot pret to, kā viņa slimnīcā tiek apsargāta.

Viņa atsakās atgriezties savā palātā, pieprasot, lai no tās tiktu aizvāktas novērošanas kameras. Bijusī valdības vadītāja laiku pavada koridorā vai tikšanās telpās. Viņa nakšņo uz guļamlāvas, kas ir novietota dušas telpā.

Par pilsoniskās nepakļaušanās akcijas sākšanu Timošenko paziņoja vēstulē Ukrainas prezidentam Viktoram Janukovičam.

«Ir pagājis gads un septiņi mēneši kopš brīža, kad Jūs mani nolaupījāt, padarot par ķīlnieci, un ar varu un viltu turat gūstā.

Jūs tieši tāpat ar spēka palīdzību esat sagrābis un uzurpējis valsts varu, uzņēmis kursu uz ukrainofobiju un kleptokrātiju. Pateicoties Jums, Ukraina ir teju zaudējusi iespējas kļūt par eiropeisku valsti,» teikts vēstulē, kas publicēta ekspremjeres oficiālajā tīmekļa vietnē «tymoshenko.ua».

«Lai sabiedrībā mazinātu bailes Jūsu režīma priekšā, lai vēlreiz pateiktu, ka Jūs pazemojat un izpostāt Ukrainu, es izziņoju savu personīgo pilsoniskās nepakļaušanās akciju.»

«Es publiski Jums to saku, ka mēs visi - es, Jura Lucenko (Timošenko valdības iekšlietu ministrs), citi politieslodzītie, Ukrainas tauta - mēs visi esam politiskie ķīlnieki, uz kuriem jūs mērķējat, skatoties optiskajā tēmēklī. Es uzskatu, ka mums visiem nav pilsonisko tiesību ar to samierināties. Mums ir pienākums Jūs, Viktor Fjodorovič, iespējami ātrāk apturēt,» teikts Timošenko vēstulē.

Komentāri (38)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu