Latvijai pret Lielbritāniju sākas cīņa par ceļazīmi uz Sočiem (64)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ceļu pretī 2014. gada Soču ziemas olimpiskajām spēlēm šodien sāks bruģēt Latvijas nacionālā hokeja komanda, kas kvalifikācijas turnīra pirmajā mačā «Arēnā Rīga» spēkiem mērosies ar Lielbritānijas valstsvienību. Mača sākums paredzēts pulksten 19.30, un to tiešraidē varēs skatīties LTV7 kanālā.

Gandrīz pilnā sastāvā Latvijas valstsvienība uz pirmo treniņu gatavošanās ciklā Teda Nolana vadībā sanāca pirmdien. Treniņi turpinājās arī otrdien un trešdien, kad treneru korpuss nosauca izlases galīgo sastāvu, kādā tiks aizvadītas šīs ļoti svarīgās trīs spēles.

Latvijas komanda sacensībās piedalīsies teju labākajā iespējamajā sastāvā. Izlases rindās nav iekļauti Rīgas «Dinamo» aizsargs Guntis Galviņš un uzbrucējs Raitis Ivanāns. Tāpat jāiztiek bez Ziemeļamerikā spēlējošajiem Kaspara Daugaviņa un Zemgus Girgensona, toties valstsvienībai palīdzēs pieredzējušais Sandis Ozoliņš un Aleksandrs Ņiživijs.

Nolans nav vēlējies īpaši iedziļināties pretiniekā, uzsvaru liekot uz savu komandu, paredzētā plāna realizēšanu laukumā.

Latvijas hokeja valstsvienības galvenais treneris Teds Nolans
Latvijas hokeja valstsvienības galvenais treneris Teds Nolans Foto: LETA

«Pēc manām domām, esam spējuši savākt visus labākos spēkus, kas ir mūsu rīcībā.

Cita uzdevuma mums nav, kā uzvarēt šajā turnīrā,»

neslēpj valstsvienības ģenerālmenedžeris Māris Baldonieks.

Lielbritānijas komanda tiek uzskatīta par šā turnīra pastarīti, tomēr nerēķināties ar pretinieka spēku nevar. Pirms došanās uz Latviju Lielbritānijas izlase ar 6:3 uzvarēja vietējā čempionātā spēlējošo leģionāru komandu.Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) rangā Lielbritānija ieņem 21. vietu, kamēr Latvijas komanda ir 11. pozīcijā.

Latvijas hokejistiem ir liela motivācija

«Vienīgais iemesls, kādēļ mēs visi esam šeit, ir - lai izcīnītu ceļazīmi uz Soču olimpiskajām spēlēm. Tas ir mūsu mērķis, un domāju, ka puišiem ir liela motivācija. Dosimies laukumā, lai uzvarētu,» pēc pirmā treniņa izlasē teica komandas kapteinis Sandis Ozoliņš.

Latvijas izlase sesto reizi piedalīsies OS kvalifikācijas turnīrā. 1993. gadā tika piedzīvota neveiksme Šefīldā, kad izšķirošajā mačā ar 1:7 tika zaudēts Slovākijai, netiekot uz 1994. gada spēlēm Lillehammerē (Norvēģijā). Arī otrais kvalifikācijas turnīrs bija neveiksmīgs un vēl sāpīgāks, jo savās mājās «Rīgas sporta pilī» ceļu uz 1998. gada spēlēm Nagano (Japānā) aizšķērsoja Baltkrievijas hokejisti, kuri izšķirošajā spēlē ar 4:1 uzvarēja tobrīd par «sapņu komandu» nosaukto Latvijas izlasi.

Nākamie trīs kvalifikācijas turnīri Latvijas izlasei bija veiksmīgi - 2001. gadā Klāgenfurtē uzdevums bija salīdzinoši vieglāks, jo četru komandu turnīrā trīs labākās tika pie ceļazīmes uz 2002. gada spēlēm Soltleiksitijā. Dramatiska bija kvalifikācija 2005. gadā, kad Latvijas izlase atkal spēlēja «Rīgas sporta pilī» un atkal izšķirošajā cīņā tikās ar Baltkrieviju. Vēl pēdējās trešdaļas vidū Latvijas hokejisti atradās iedzinējos ar 1:4, tomēr tad spēja lauzt cīņas gaitu un izraut uzvaru ar 5:4, kas nodrošināja ceļazīmi uz 2006. gada spēlēm Turīnā (Itālijā).

Savukārt 2009. gadā jau «Arēnā Rīga» mājinieki apspēlēja Ungārijas, Ukrainas un Itālijas izlasi, nopelnot iespēju piedalīties 2010. gada olimpiskajās spēlēs Vankūverā (Kanāda).

Tagad ir iespēja olimpiskajās spēlēs piedalīties ceturto reizi pēc kārtas.

Dienas pirmajā mačā Francijas hokejisti tiksies ar kādreizējā Latvijas izlases konsultanta Vladimira Krikunova vadīto Kazahstānas komandu.

Olimpiskā kvalifikācijas turnīra spēļu grafiks (Arēna Rīga)

DatumsLaiksSpēle
07.02.2013.15:30Francija - Kazahstāna
07.02.2013.19:30Latvija - Lielbritānija
08.02.2013.15:30Francija - Lielbritānija
08.02.2013.19:30Kazahstāna - Latvija
10.02.2013.13:00Lielbritānija - Kazahstāna
10.02.2013.17:00Latvija - Francija

Turnīram katra komanda var pieteikt 23 spēlētājus (20 laukuma spēlētāji un 3 vārtsargi).

Latvijas nacionālās komandas sastāvs olimpiskajam kvalifikācijas turnīram

Vārtsargi: Edgars Masaļskis (Yugra, KHL), Māris Jučers (Dinamo Rīga), Ervīns Muštukovs (Mora, Zviedrija).

Aizsargi: Sandis Ozoliņš (Atlant, KHL) Georgijs Pujacs (Avangard, KHL), Oskars Bārtulis (Donbass, KHL), Artūrs Kulda (Sibir, KHL), Krišjānis Rēdlihs (Dinamo Rīga), Arvīds Reķis (Dinamo Rīga) un Kristaps Sotnieks (Dinamo Rīga).

Uzbrucēji: Miķelis Rēdlihs (Lokomotiv, KHL), Jānis Sprukts (CSKA, KHL), Lauris Dārziņš (Ak Bars, KHL), Mārtiņš Cipulis (Lev, KHL), Aleksandrs Ņiživijs (Lev, KHL), Roberts Jekimovs (SaiPa, Somija), Ronalds Ķēniņš (ZSC Lions, NLA), Armands Bērziņš (Komapnion, Ukraina), Juris Štāls (Komapnion, Ukraina), Mārtiņš Karsums (Dinamo Rīga), Miks Indrašis (Dinamo Rīga) un Gints Meija (Dinamo Rīga) un Vitālijs Pavlovs (Dinamo Rīga).

Komentāri (64)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu