Noskaidroti "Lielās mūzikas balvas 2010" nominanti (13)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas "Lielā mūzikas balva 2010" par mūža ieguldījumu tiks pasniegta pianistei Jautrītei Putniņai, šodien Kultūras ministrijā notikušajā preses konferencē tika informēti žurnālisti.

"Lielā mūzikas balva 2010" par spožiem starptautiskiem sasniegumiem un Latvijas vārda daudzināšanu pasaulē piešķirta diriģentam Andrim Nelsonam.

Nominācijas

Latvijas Lielajai mūzikas balvai kategorijā "Gada debija" nominēti sitaminstrumentālists Guntars Freibergs - par solokoncertu Rudens kamermūzikas festivālā Spīķeru koncertzālē 25.septembrī, soprāns Liene Kinča - par lomām Džakomo Pučīni "Triptiha" iestudējumā Latvijas Nacionālajā operā, kā arī diriģents Atvars Lakstīgala - par sniegumu Liepājas Simfoniskā orķestra koncertos.

Kategorijā "Gada muzikālā vienība" uz "Lielo mūzikas balvu 2010" pretendē baroka orķestris "Collegium musicum Rīga" (mākslinieciskais vadītājs Māris Kupčs), Latvijas Radio koris (mākslinieciskais vadītājs Sigvards Kļava, diriģents Kaspars Putniņš) un profesionālais pūtēju orķestris "Rīga" (mākslinieciskais vadītājs Andris Poga).

Latvijas Lielās mūzikas balvas nominanti kategorijā "Gada koncerts" ir "Elektriskie sapņi" Spīķeru koncertzālē 22.janvārī, ko izpildīja Latvijas Radio kora grupa ar māksliniecisko vadītāju Kasparu Putniņu, Gijas Kančeli 75.dzimšanas dienas koncerts Garīgās mūzikas festivālā Rīgas Domā 4.septembrī - solisti Maksims Risanovs un Egils Siliņš, valsts akadēmiskais koris "Latvija", Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris, diriģents Māris Sirmais, kā arī koncerts "Ziemeļu balss" Vecajā Svētās Ģertrūdes baznīcā 20.oktobrī, ko izpildīja Latvijas Radio koris diriģenta Kaspara Putniņa vadībā.

"Lielās mūzikas balvas 2010" nominanti kategorijā "Gada uzvedums" ir elektroakustiskā pastaiga "Pasaka par Kurbadu" Cīrulīšu dabas takās, elektroakustiskais stāsts "Vieglums" Latvijas Nacionālās operas Jaunajā zālē un Džakomo Pučīni "Triptihs" Latvijas Nacionālajā operā.

"Lielās mūzikas balvas 2010" nominanti par izcilu darbu ansamblī ir čelliste Guna Āboltiņa, pianiste Agnese Egliņa un sitaminstrumentāliste Elīna Endzele.

Elīna Endzele
Elīna Endzele Foto: Publicitātes foto

"Lielās mūzikas balvas 2010" nominanti par izcilu interpretāciju ir Ainārs Rubiķis - par Riharda Štrausa skaņdarba "Metamorfozes" lasījumu "Kremerata Baltica" festivālā, Vineta Sareika - par Antonio Vivaldi "Gadalaiku" interpretāciju Lielajā ģildē 23.aprīlī, kā arī Reinis Zariņš - par Ludviga van Bēthovena "Hammerklavier" atskaņojumu solokoncertā Mazajā ģildē un Jāņa Mediņa "Klavierkoncerta" interpretāciju Latvijas Nacionālajā operā.

"Lielās mūzikas balvas 2010" žūrijā darbojas muzikoloģe, Latvijas Mūzikas informācijas centra vadītāja Ināra Jakubone, mūzikas žurnālisti Edgars Raginskis, Liene Jakovļeva, muzikoloģe, Latvijas Radio 3 žurnāliste Maruta Rubeze, izdevniecības "Musica Baltica" direktore Solvita Sējāne, žurnāla "Mūzikas Saule" galvenais redaktors Orests Silabriedis un muzikoloģe Rasma Kurme.

Ceremonija un koncerts 8.martā Latvijas Nacionālajā operā

"Lielās mūzikas balvas 2010" pasniegšanas ceremonija un koncerts notiks šā gada 8.martā Latvijas Nacionālajā operā. Pasākumu būs iespēja vērot tiešraidē LTV 1.programmā.

Lielās mūzikas balva ir augstākais Latvijas valsts apbalvojums mūzikā. 1993.gadā Kultūras ministrijā pēc toreizējā kultūras ministra Raimonda Paula iniciatīvas tika pieņemts lēmums ik gadu izcilākos sasniegumus mūsu valsts mūzikas dzīvē atzīmēt ar speciālu balvu. 2007.gadā tika ieviesti vairāki jauninājumi: noteiktas nominācijas un janvārī preses konferencē paziņoti nominanti, žūrija par laureātiem balso balvas pasniegšanas dienā, notiek balvas pasniegšanas ceremonija un koncerts.

Komentāri (13)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu