Vona pēc smagā kritiena PČ ievadā šosezon sacensībās neatgriezīsies

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Četrkārtējā Lielā kristāla globusa ieguvēja kalnu slēpošanā Lindsija Vona no ASV pēc otrdien pasaules čempionāta pirmajās sacensībās piedzīvotā smagā kritiena šosezon sacensībās neatgriezīsies, paziņojuši sacīkšu organizatori.

Pēc supergigantā piedzīvotā kritiena Vona ar helikopteru steidzami tika nogādāta uz tuvējo slimnīcu Šlādmingā, Austrijā. Viņa krītot apmeta kūleni, bet medicīniskā palīdzība turpat sniegā Vonai tika sniegta 12 minūtes.

Pēc slimnīcā veiktajām apskatēm noskaidrojies, ka sportiste pārrāvusi labā ceļgala krusteniskās saites.

Par sacensību uzvarētāju kļuva Tina Maze no Slovēnijas, no kuras Vona īsi pirms kritiena atpalika par 0,12 sekundēm.

Šīs sezonas Pasaules kausa kopvērtējumā Vona ar 740 punktiem atrodas trešajā vietā.

Lielo kristāla globusu 28 gadus vecā sportiste izcīnīja trīs reizes pēc kārtas laika posmā no 2008. līdz 2010.gadam, kā arī pērn. Tāpat viņa ir 2010.gada Vankūveras olimpisko spēļu čempione nobraucienā, kā arī 2009.gada pasaules čempione nobraucienā un supergigantā.

Mazos kristāla globusus Vona līdz pagājušajam gadam ieguvusi piecas reizes pēc kārtas nobraucienā, četras reizes pēc kārtas supergigantā un trīs reizes pēc kārtas - superkombinācijā.

Ar 59 uzvarām Pasaules kausa sacensībās amerikāniete ir trešā visu laiku panākumiem bagātākā kalnu slēpotāja. Viņa tiek uzskatīta par vienu no spožākajām pasaules sieviešu sporta izcilniecēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu