Latvijai līdz aprīlim jāpieņem lēmums par Lužkovu (146)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldei (PMLP), vēlākais, aprīlī ir jāpieņem lēmums, vai izsniegt uzturēšanās atļauju bijušajam Maskavas mēram Jurijam Lužkovam.

Lužkovs grib ceļot pa ES

PMLP preses pārstāvis Andrejs Rjabcevs apstiprināja, ka Lužkovs iesniedzis pieteikumu par uzturēšanās atļaujas piešķiršanu. Savukārt aģentūra "Interfax", atsaucoties uz kādu avotu, ziņo, ka šis statuss Lužkovam nepieciešams, lai viņš bez grūtībām varētu iebraukt Eiropas Savienībā.

Savukārt Lužkova dzīvesbiedrei Jeļenai Baturinai piederošā firma "Inteko" atsakās komentēt Latvijas plašsaziņas līdzekļos paustās ziņas par Lužkova plāniem saņemt uzturēšanās atļauju Latvijā.

Rjabcevs paskaidroja, ka saskaņā ar likumu parasti pieteikums tiek izvērtēts 30 dienu laikā.

Pārbaudes laikā tiek pārbaudīta naudas izcelsme, tas, vai pieteikuma iesniedzējs nav saistīts ar terorismu, nerada paaugstinātu nelegālās imigrācijas risku, kā arī cita informācija.

Ja nepieciešamas papildu ziņas, PMLP ir tiesīga pārbaudi pagarināt līdz četriem mēnešiem.

Var pārsūdzēt

Ja PMLP atsaka izsniegt uzturēšanās atļauju, šo lēmumu var pārsūdzēt PMLP priekšniekam. Ja viņš lēmumu nemaina, ārvalstnieks var vērsties tiesā.

Raidījums "Nekā personīga" svētdien klāstīja, ka savu lūgumu pēc uzturēšanās atļaujas Lužkovs pamato ar to, ka ieguldījis likumā noteikto summu - 200 tūkstošus latu - "Rietumu bankas" subordinētajā pamatkapitālā, kā arī ar to, ka viņam Latvijā piederot nekustamais īpašums.

Komentāri (146)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu