Bijušais Maskavas mērs Lužkovs prasa atļauju dzīvot Latvijā (259)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Uz dzīvi Latvijā vēlas pārcelties bijušais Maskavas mērs Jurijs Lužkovs, vēsta TV3 raidījums "Nekā personīga". Neilgi pirms Jaunā gada viņš Latvijas vēstniecībai Krievijā iesniedzis lūgumu piešķirt uzturēšanās atļauju. Lužkovs kļuvis par baņķieri un ieguldījis naudu kādas Latvijas bankas kapitālā. Taču Latvija par jauno iemītnieku nav pārāk priecīga.

Latvija nav pārāk sajūsmināta par Jurija Lužkova nodomu apmesties šeit. Lužkovs vairākas reizes ir bijis Rīgā un izcēlies ar Latvijai nelojāliem uzskatiem - vēl rudenī viņš izteicās, ka krievu valodai būtu jābūt otrai valsts valodai.

Savu lūgumu pēc uzturēšanās atļaujas Lužkovs pamato ar to, ka ieguldījis likumā noteikto summu - 200 000 latu Rietumu bankas subordinētajā pamatkapitālā, kā arī viņam Latvijā piederot nekustamais īpašums. Pārbaudot Lužkova iesniegumā norādīto dzīvesvietu, varasiestādes atklājušas, ka tā atrodas Jūrmalā kādā noliktavas ēkā.

Meklēs iemeslus, lai atteiktu

Linda Mūrniece, iekšlietu ministre: "Pārbaudām arī šīs naudas izcelsmi, kas atrodas Rietumu bankā, kur noteikti būs jāsazinās arī ar Krievijas pusi. Drošības iestādes pārbauda vēl citu informāciju, kas ir viņu rīcībā par Lužkova kungu, un domāju, ka tā vai citādi juridiskie iemesli būs pietiekami, lai atrastu risinājumu un šī uzturēšanās atļauja tiktu atteikta."

Komentāri (259)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu