Katru dienu kādam skolēnam Rīgā sabojājas e-talons (36)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Vidēji ik dienu kādam skolēnam Rīgā sabojājas braukšanas e-talons, informēja pašvaldības SIA "Rīgas satiksme".

Uzņēmumā par gadījumiem, kad bērniem, kuriem saskaņā ar Rīgas pašvaldībā noteikto kārtību paredzēta bezmaksas braukšana pilsētas sabiedriskajā transportā, nefunkcionē e-talons, tiekot saņemta vidēji viena sūdzība dienā. Parasti e-talona bojājumus konstatē paši bērni, kuri bieži sabiedriskajā transportā brauc uz skolu vieni paši, bez vecākiem.

"Rīgas satiksmes" Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Baiba Bartaševiča pauda - ja šāds gadījums tiek konstatēts, jādodas uz Klientu apkalpošanas centru un jāsaņem jauns e-talons.

Gadījumā, ja sabiedriskajā transportā iekāpj kontrole, bērnam jāuzrāda gan e-talons, gan skolēna apliecība. Kontrolieriem nav tiesību no sabiedriskā transporta izsēdināt bērnus līdz 14 gadu vecumam, bet katrs gadījums tiekot skatīts individuāli.

Bartaševiča norādīja, ka e-talona uzbūve esot sarežģīta un pret to jāizturas rūpīgi. "Lai izvairītos no tehniskiem e-talona bojājumiem, "Rīgas satiksme" iesaka e-talonus uzglabāt makā vai cietos vāciņos, nemētāt tos un nesēdēt tiem virsū," teica uzņēmuma pārstāve.

Rīgas sabiedriskajā transportā bez maksas var braukt 1.-4.klases skolēni, kuriem, iekāpjot transportlīdzeklī, pie elektroniskajām e-talonu uzskaites ierīcēm jāreģistrē brauciens ar bezmaksas viedbiļeti. 5.-12.klases skolēniem galvaspilsētas sabiedriskajā transportā ir 60% braukšanas maksas atvieglojumi.

Komentāri (36)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu