Pūtēju orķestra «Rīga» koncerts «La Dolce Vita»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

10.februārī, Lielajā ģildē koncertu «La Dolce Vita» sniegs profesionālais pūtēju orķestris «Rīga», informē orķestra mārketinga speciāliste Ilze Pleša. Koncertā piedalīsies solisti Ilona Bagele, Andris Ludvigs un Ingus Pētersons, bet to diriģēs Mārtiņš Ozoliņš. Tuvojoties Valentīndienai, klausītājiem tiks piedāvāta Nino Rotas kinomūzika, dziesmas no Andrea Bočelli un Lučāno Pavaroti repertuāra un neapolitāņu dziesmas.

«Bel canto» jeb skaistās dziedāšanas zemē Itālijā līdzās klasiskajai operas mākslai lielā cieņā ir labskanīgas melodijas, kuras sacerējuši komponisti dažādos gadsimtos. Vissenākā neapolitāņu dziesma, kas skanēs koncertā «La Dolce Vita», ir sacerēta 1835.gadā - tā ir Teodoro Kotrau «Santa Lucia». Tai līdzās Eduardo di Kapuā 1898.gadā sacerētā «O sole mio», Stanislao Gastaldona 1881.gadā sarakstītā «Musica proibita» un virkne citu populāru neapolitāņu dziesmu, kuras dziedās Bagele un Ludvigs.

Koncerta otrajā daļā skanēs mūsdienām tuvāku laiku mūzika no Bočelli repertuāra, sākot ar Čezāres Andrea Biksio «Mamma», ko dziedās Pētersons. Tai sekos dziesmas un dueti «Caruso», «Vivo per lei», «The Prayer» un «Because We Believe». Koncerta noslēgumā visi trīs solisti atskaņos Frančesko Sartori «Con te partiro», kas pazīstama ar nosaukumu «Time To Say Goodbye».

Programmu vienos Rotas skaņdarbi - svīta no mūzikas kinofilmai «La Strada», melodijas no filmām «Klauni», «Amarkords» un «Romeo un Džuljeta».

Biļetes uz profesionālā pūtēju orķestra «Rīga» koncertu «La Dolce Vita» pieejamas visās «Biļešu paradīzes» kasēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu