TVNET ceļvedis: Paulam 75, Skride atgriežas, veidosim multeni un svinēsim JG! (9)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šī nedēļas nogale ir ļoti daudzveidīga dažādiem kultūras un mākslas cienītājiem. Gaidāmi gan grandiozi koncerti, gan interesantas teātra un kino pirmizrādes. Tiem, kuri vēlas vēlreiz sagaidīt Jauno gadu vai izmēģināt roku animācijas veidošanā, – ir iespēja!

"Arēnā Rīga" Paula 75 gadu jubilejas koncerts

"Arēnā Rīga", 16.janvārī, kad komponists Raimonds Pauls svinēs 75 gadu jubileju, notiks viņa apaļajai jubilejai veltīts koncerts. Koncerta pirmajā daļā klausītājiem tiks atskaņoti mazāk pazīstami skaņdarbi no 60. un 70. gadiem, tā mēģinot parādīt komponista muzikālā ceļa pirmsākumu. Šajā programmā skanēs poēma "Spēļu nakts Duntes krogā", vokāla glezna "Pastarīte" kora "Kamēr" un solistu izpildījumā. Savukārt koncerta otrā daļa būs veltīta teātra un kino mūzikai orķestra, dziedātāju, instrumentālo solistu un aktieru izpildījumā, bet trešajā jeb noslēdzošajā koncerta daļā skanēs tautā iemīļotas komponistu dziesmas. Koncerta noslēguma daļā "Teic, kur zeme tā" paredzēta sadziedāšanās ar skatītājiem, bet noslēgumā paredzēta kopīga dziesmas "Nekur nav tik labi kā mājās" izdziedāšana. Biļetes iepriekšpārdošanā uz jubilejas koncertu var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs.

Foto: publicitātes

Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) 14. janvārī Lielajā ģildē uzstāsies kopā ar izcilo latviešu vijolnieci Baibu Skridi. Baiba Skride, kura šosezon debitē ar Berlīnes filharmoniķiem un Vīnes simfoniķiem, Latvijas klausītājiem piedāvās Sergeja Prokofjeva Otrā vijoļkoncerta interpretāciju. Pie diriģenta pults Vīnes Valsts operas diriģents Giljermo Garsija Kalvo. Tāpat koncertā izskanēs arī Mihaila Gļinkas Uvertīra operai "Ruslans un Ludmila" un Bēlas Bartoka "Koncerts orķestrim".

Foto: publicitātes

„Ziemas darbnīca” notiks sešas sestdienas Kino muzeja telpās Vecrīgā, nodarbību ilgums būs aptuveni trīs stundas, sākuma laiks plkst. 12:00. Norises datumi: 15., 22., 29. janvāris un 12., 19., 26. februāris. Mērķauditorija ir ģimenes ar bērniem vecumā no 5 līdz 14 gadiem, kuras vēlas piedalīties radošās aktivitātēs, gūt jaunu pieredzi un attīstīt bērnu intereses. Darbnīcu vadīs animācijas režisors Nils Skapāns, kurš nu jau desmit gadus veido animācijas filmas no plastilīna un ar saviem darbiem ieguvis starptautisku atzinību. Darbnīcas dalībnieku izveidotos plastilīna tēlus uzņemsim vidē, kas izgatavota no koka – māju maketos un citos objektos. Vietu skaits darbnīcā ir ierobežots, tādēļ savu dalību lūdzam pieteikt iepriekš pa telefonu 67358873 vai e-pastu: kinomuzejs@kinomuzejs.lv

Foto: publicitātes

Turaidas muzejrezervāts aicina lielus un mazus sestdien, 15. janvārī, plkst. 14.00 pulcēties Turaidā pie smaržīgas zāļu tējas tases, lai vēlreiz sagaidītu Jauno gadu un iepazītos ar Jaunā gada sagaidīšanas tradīcijām pasaulē. Turaidā būs iespēja izbaudīt zīlēšanu pēc dažādu tautu metodēm un izmēģināt roku ķīniešu rakstu zīmēs, vēlot laimīgu jauno gadu sev tuvajiem. Katrs apmeklētājs ir gaidīts ierasties ar stāstu par savām Jaunā gada sagaidīšanas tradīcijām.

Plkst. 15.30 notiks debesu iedegšana ar gaisa laternām. Pasākuma nobeigumā labvēlīgos laika apstākļos interesentiem būs kopīgs izbrauciens, iepazīstot muzeja teritoriju ar distanču slēpēm, maršruts „DZIESMU DĀRZS – DAINU KALNS – JĀŅKALNS”. Turaidas muzejrezervātā pie Apmeklētāju centra no plkst. 12.00 līdz 16.00 varēs nomāt slēpes un citu slēpošanas inventāru, ko piedāvās aktīvais tūrisma centrs „Eži”.

Foto: publicitātes

14. janvārī plkst. 19:00 Ģertrūdes ielas teātrī pirmizrādi piedzīvos radošās apvienības "Nomadi" producētā fiziskā teātra izrāde "Sāra Keina". Izrāde "Sāra Keina" runās teātra, dejas, dzīvas mūzikas valodā un stāstīs par cilvēka identitātes meklējumiem, par ceļu pie sevis, maldoties starp jautājumiem par seksualitāti, attiecībām, drosmi būt patiesam un bailēm pazaudēties ārējās pasaules prasībās pēc normalitātes. Izrādes pamatā angļu dramaturģes Sāras Keinas dzīve un nāve 28 gadu vecumā. Viņas darbu varoņi cīnās ar vientulību, meklē mīlestību un dzīvi uztver kā fiziskas un garīgas ciešanas. Izrāde “Sāra Keina” būs tās veidotāju – režisora Mārtiņa Eihes, horeogrāfes Kristīnes Borodinas un mūziķa Edgara Rubeņa - saruna ar mirušo dramaturģi, kurā viņi, cenšoties tomēr pierādīt mīlestības esamību, atklās arī savas šaubas, bailes, nedrošību un trauslumu. 

Foto: publicitātes

Ādolfa Alunāna Jelgavas teātris 16.janvārī plkst. 14.00 Jelgavas kultūras nama Lielajā zālē aicina vērot šo trauslo pāreju Džona Patrika izrādē, kas stāsta par notikumiem kādā īpašā vietā. Autors to nodēvējis par „Kluso klosteri”. Dzīve tikai tāds liels teātris vien ir – gudrie slēpjas aiz nezināšanas maskas, bet muļķi cenšas sevi padarīt par gudriem citu acīs. Tāpat arī izrāde "Dīvainā misis Sevidža" atklāj šauro robežu starp šķietami normāliem un ne tik normāliem cilvēku prātiem.

Foto: publicitātes

15.janvārī plkst. 16:00 Ventspilī, teātra namā “Jūras vārti” būs skatāma buto - japāņu laikmetīgās dejas formas - izrāde “Nakts svētās dejas”. Izrādes motīvs ir dzejnieka Kikaku Takarai haika: "nakts svētās dejas / balta ir viņu elpa / aiz maskām". Sekojot pilnmēness ceļam, izrādes veidotāji aicina doties maģiskā ceļojumā, "loģiskā prāta brīvdienās", ļaujoties iracionālajam, hipnotiskajam, ķermeņa sajūtu pieredzei un emocionālai pašrefleksijai. Tas ir līdzīgi kā lasīt filozofiska satura grāmatu vai dzeju, kas runā metaforu valodā, bet nesniedz noteiktus tulkojumus. Cilvēks – aktieris buto dejā uztverams simboliskā līmenī un nevis kā realitātes imitācija.

Dailes teātris Alūksnē

14.janvārī plkst. 18.30 Alūksnes Tautas namā aktieri Andris Bērziņš, Ligita Skujiņa, Esmeralda Ermale un Lidija Pupure piedāvās Alekseja Slapovska komitraģēdiju vienā daļā "Ne tāds kā visi citi", Anitas Sproģes iestudētajā izrādē solot skatītājiem labu humoru, bagātīgu izdomu un gudru izklaidi. Biļetes var iegādāties Tautas nama kasē.

Foto: publicitātes

Pašmāju rokgrupa "Age of Stones" ar koncertu LMA Studentu klubā piektdien, 14. janvārī atzīmēs 10. dzimšanas dienu. Pasākumā uzstāsies arī grupas "GhettoZloba" un "Kas būs, būs", kā arī viesi no Lietuvas – grupa "Gold Lion". 10 gadu darbības laikā grupa "Age of stones" ierakstījusi un izdevusi divus albumus – "Sapņojiet" un "Slaido blondīņu cirks", pēdējo prezentējot Studentu kluba telpās pirms gada, kā arī EP "Goin' Out". Grupa šajā laikā arī izveidojuši vairākus video dziesmām "Beidzam Valmierā", "Krīts", "Kaulu baltums" un "Slaido blondīņu cirtas".

Raidījums "Rasols" svinēs gada dzimšanas dienu

Sestdien, 15. janvārī, uz viena gada dzimšanas dienas svinībām klubā "Nabaklab" aicina Latvijas Universitātes radio NABA raidījuma "Rasols" komanda. Jubilejas svinībās uzstāsies gan "Rasola" vadītāji, gan arī viņu mūzikā iegrimušie viesi un draugi. Lielā zāle būs paredzēta kā liels dejojams un sēžams video čilouts, bet Izstāžu zālē norisināsies aktīvās un atraktīvās dejas.

Foto: publicitātes

Tūres noslēdzošie koncerti norisināsies 14.janvārī Kuldīgas kultūras centrā un 22.janvārī Preiļu kultūras centrā. Kopā ar grupu "Otra puse" (solists Normunds Pauniņš) muzicēs Rolands Ūdris (grupa "The Hobos"), kā arī Gunāra Kalniņa gospeļkorī "GG Choir" dziedošo meiteņu izveidotais trio "Limonāde". Koncertā īpašās, vēl nedzirdētās versijās skanēs gan grupas "Otra puse" jau labi pazīstamie hiti, kā "Nakts vai rīts", "Ieskaties", "Dievs dod", "Vēstules", tāpat arī no pagājušajā gadā izdotā Ziemassvētku albuma "Piparkūku sirsniņa" kopdziesmas ar bērniem "Ziemas šūpuļdziesma", "Jēzus zvaigzne" u.c. Kopumā koncertprogrammā iekļautas 18 dziesmas un 4 audio pasakas par ziemu.

Foto: publicitātes

No 14.janvāra Tallinā būs apskatāma Baltijas jauno mākslinieku izstāde, kurā piedalīsies arī vairāki Latvijas jaunie mākslinieki. No Latvijas Mākslas akadēmijas šajā izstādē piedalīsies Neonilla Medvedeva, Sanda Undzēna, Lauris Vītoliņš, Ansis Dobičins, Madara Peiseniece, Aigars Kokins un Raitis Hrolovičs. Baltijas jauno mākslinieku izstādē piedalīsies Lietuvas, Latvijas un Igaunijas mākslas akadēmijas studenti. Pagājušā gada septembrī Lietuvā, Viļņā, notika līdzīga izstāde, kas tika rīkota nefunkcionējošas maizes fabrikas telpās ierīkotā izstāžu zālē. Arī izstāde Tallinā notiks nekomerciālās telpās.

Foto: publicitātes

Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) nesen atgūto latviešu vecmeistara Jūlija Federa gleznu "Jūras krasts pie Orro Igaunijā" varēs apskatīt līdz 20.janvārim, pēc tam tā tiks nodota restauratoriem. Federa meistardarbs ir tikai viena no daudzām gleznām, ko mākslas muzejs zaudēja kara laikā. Vācu okupācijas vara mākslas darbus ņēma, lai dekorētu dzīvokļus un darba telpas, daļu atkāpjoties aizveda līdzi. "Ar muzejiem neceremonējās," teica LNMM direktora vietniece Ruta Lapiņa. Lielāko daļu gleznu muzejs atguvis 1946.-1947.gadā, bet dažas tā arī līdz šim nav atrastas.

Foto: publicitātes

Romantika, drāma, komēdija

Džeimijs ir jauns un izskatīgs farmācijas firmas darbinieks, kas ar savu siržu lauzēja talantu iekļūst pa durvīm, kas konkurentiem paliek slēgtas. Ideāls Viagras pārdevējs. Megija ir neārstējami slima - pavisam jaunai viņai atklāta Alcheimera slimība, kas nepielūdzami progresē. Kad liktenis viņus saved kopā, drīz vien izrādās, ka abus saista ne tikai kaisle - ir pilnīgi skaidrs, ka abi nokļuvuši visstiprāko narkotiku ietekmē. Tā ir mīlestība. Lomās: Anne Hathaway, Jake Gyllenhaal, Oliver Platt, Hank Azaria, Ray Godshall Sr., Josh Gad, Gabriel Macht, Judy Greer. Režisors - Edward Zwick.

No 14.01.2011.

Foto: publicitātes

Asa sižeta filma, piedzīvojumu filma, zinātniskā fantastika, trilleris

Sems Flinns - tehnoloģiju ģēnijs un Kevina Flinna dēls, pēc 25 gadiem sāk sava noslēpumaini pazudušā tēva meklējumus, kuri aizved viņu nežēlīgā virtuālā pasaulē. Futūristiskas gladiatoru cīņas un iznīcību radošas datorprogrammas - tas ir prātam neaptverams kibervisums, kura iespējas un vizualitāte pārsteigs jebkādu iztēli. "Trons: Mantojums" ir turpinājums 1982. gada piedzīvojumu filmai, kura radīja apvērsumu fantastikas žanrā. Skaties filmu arī 3D formātā! Lomās: Jeff Bridges, Garrett Hedlund, Olivia Wilde, Bruce Boxleitner, James Frain, Beau Garrett, Michael Sheen. Režisors: Joseph Kosinski.

No 14.01.2011.

Foto: publicitātes

Drāma

Vēl pirms astoņiem mēnešiem Beka un Hovards bija laimīga piepilsētas ģimenīte, kurai nekā netrūka. Tagad viņus nomāc nepanesamais mazā dēlēna zaudējums. Dzīvē ienāk sāpes, atmiņas, izmisums, ilgas, sarkasms, ko rada netaisnīgais labirints, no kura, šķiet, nemaz nav izejas. Varbūt tomēr ir? Kā vecākiem pārdzīvot bērna zaudējumu? Vai tas iespējams? Pāris sāk meklēt mierinājumu citos cilvēkos. Abiem būs nepieciešams iemācīties no jauna palūkoties vienam uz otru bez sāpīgo atmiņu rēgiem un noticēt, ka iespējams palikt kopā. Sāpīgākais šīs filmas jautājums saistīts nevis ar nāvi, bet gan dzīvi. Lomās: Nikola Kidmena, Ārons Ekharts, Daiana Vīsta, Mailzs Tellers, Temija Blanšarda. Režisors: Džons Kamerons Mičels

No 14.01.2011.

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu