Latvijas slavenības mācās gatavot suši, kamēr Švāns ignorē notiekošo (42)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Šefpavārs Endijs Bērziņš darba nedēļas izskaņā aicināja uz paša vadīto restorānu savus slavenos draugus – Latvijā pazīstamas personas, lai atzīmētu restorānu tīkla «Vairāk saules» desmit gadu jubileju. Kad viesi bija remdējuši izsalkumu ar siltām picām, restorāna pavārs Kims slavenībām sniedza meistarklasi suši pagatavošanā. Kamēr visi citi cītīgi darbojās un veidoja suši gabaliņus, radio dīdžejs Eduards Švāns ignorēja meistarklasi un laiku vadīja vientulībā.

Restorāna «Vairāk saules» saimnieks Endijs Bērziņš pats uzņēma viesus, kuri ieradās ar ziediem un dāvanām. Lielākoties viesu vidū bija sabiedrībā zināmi ļaudis – modes māksliniece Elita Patmalniece, pazīstamais uzņēmējs, krogu īpašnieks Arnis Bikšus ar sievu, aktrisi Santu Didžus un dēlēnu Dāvi, politologs Filips Rajevskis, latviešu hokejists Ģirts Ankipāns, grupas «Instrumenti» mūziķis Jānis Šipkēvics, Jūrmalas smalkā restorāna «36.līnija» šefpavārs Lauris Aleksejevs, radio dīdžejs, mūziķis Gustavs Terzens, arī radio dīdžejs Eduards Švāns un citi.

Omulīgajā atmosfērā nobaudījuši restorāna picu sortimentu, viesi ķērās pie jaunu iemaņu apgūšanas un iesaistījās suši gatavošanas meistarklasē. Viesiem tika izdalītas nepieciešamās sastāvdaļas, lai pavāra Kima vadībā iemācītos pareizi pagatavot suši.

Kamēr visi čakli tina suši, radio dīdžejs Eduards Švāns atteicās no šādas nodarbes un laiku vadīja vientulībā. Viņš sēdēja klusākā stūrī un domīgi vērās pa logu, kā arī baudīja restorāna sarūpēto cienastu. Par gardo maltīti Švāns turpat no restorāna telpām informēja savus draugus sociālajā tīklā facebook, ievietojot fotogrāfiju un pavēstot, ka siera kūka ar cieto apakšiņu un ogu mērci bijusi tik garda, ka šķīvis tukšs.

Savukārt Elita Patmalniece, kura ar interesi klausījās pavāra norādes un pati pagatavoja suši gabaliņu, sarunā ar dzīvesstila portālu «Sejas» atzina, ka suši viņa labprātāk bauda restorānos un uztic tos gatavot profesionāliem pavāriem.

Komentāri (42)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu