"Lielo Getsbiju" iespējams uzņems 3D

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Režisors Bazs Lurmens (Baz Luhrmann) atklājis, ka savu gaidāmo projektu "The Great Gatsby", iespējams, uzņems 3D formātā, vēsta izdevums "The Hollywood Reporter".

Paredzēts, ka kinolente "The Great Gatsby", kas ir balstīta uz amerikāņu rakstnieka F.Skota Ficdžeralda 1925.gadā tapušā tāda paša nosaukuma romānā, savu pirmizrādi piedzīvos 2012.gadā.

Lurmens apmeklēja Lasvegasā notiekošo plaša patēriņa elektronikas izstādi "Consumer Electronics Show" (CES), kur viņš kopā ar režisoru Maiklu Manu (Michael Mann) un Oliveru Stounu (Oliver Stone) apsprieda "Blu-ray" formāta priekšrocības.

Kinostudijas "20th Century Fox" vadītajā seminārā "Blu-ray" formātā tika demonstrēti videoklipi no Lurmena filmām "Moulin Rouge" ("Mulenrūža") un "Romeo + Juliet" ("Romeo un Džuljeta"), Mana "The Last of the Mohicans" ("Pēdējais mohikānis") un Stouna "Wall Street" ("Volstrīta") un "Wall Street: Money Never Sleeps" ("Volstrīta: Nauda nekad neguļ").

Lurmens uzskata, ka kino veidotājiem ir jābūt uzmanīgiem ar filmu veidošanā lietoto formātu, nepieļaujot nepareizu izmantošanu, jo ar palielinātu izšķirtspēju ir redzamas vairāk detaļu un ir vairāk iespēju, kā rekonstruēt un remāsterēt procesus.

Savukārt runājot par filmu veidošanu 3D formātā, Stouns pavēstīja, ka ir nopietni jāpadomā par filmas budžetu un jābūt pārliecinātam, ka var to atļauties, pirms kinolente tiek uzņemta 3D.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu