Rīgā regulāri pārkāpj prostitūciju ierobežojošos noteikumus (11)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LNT video

Uzdodoties par seksuālo pakalpojumu meklētājiem vecpuišu ballītei, izdodas ātri vien noskaidrot piedāvātās iespējas un cenas Rīgas pilsētā. LNT raidījums Degpunktā, veicot eksperimentu un izmantojot uzziņu dienesta sniegtos tālruņa numurus pēc atslēgvārdiem „intīmpakalpojumi” un „intīmklubi”, pārliecinājās - ir maldīgi uzskatīt, ka seksuālos pakalpojumus iespējams sniegt vien „pagrīdē”.

Degpunktā trešdien ziņoja par īstenotu eksperimentu - sazināšanos ar uzziņu dienestu 1188, jautājot par iespējām izklaidēt no ārzemēm atbraukušos draugus un sarīkot jautru vecpuišu ballīti.

Kas pieejams masāžas salonos?

Sazvanītā uzziņu operatore pēc lūguma uzzināt kāda masāžas salona kontaktus informēja, ka, piemēram, masāžas salons „Aļeksa” piedāvā klasisko masāžu, relaksējošo un erotisko masāžu. Sazvanot šo salonu, noskaidrojās, ka klasiskā masāža maksājot 25 latus stundā, bet par kādiem cita rakstura pakalpojumiem nevarot būt ne runas.

Tā kā neizdodas sarunāt „kaut ko vairāk”, Degpunktā eksperimenta veicēji atkārtoti zvanīja uzziņu dienestam, jautājot jau uzstājīgāk: „Mums principā vienalga, galvenais, lai tur nav tikai masāža, lai tur var kaut ko vairāk. SPA nē, tā kā vairāk uz seksuāliem pakalpojumiem.”

Apķērīgā operatore sapratusi zvana mērķi, līdz ar to kļuva skaidrs, ka patiesībā jāmeklē pēc atslēgvārdiem „intīmpakalpojumi” un „intīmklubi”. Degpunktā norādīja, ka masāža neesot primārais meklējumu mērķis.

Šovprogrammas piedāvā plašu izklaides "buķeti"

„Kas attiecas uz intīmpakalpojumiem, ziniet, bet tur nebūs adreses. Tur ir norādīti tikai kontaktu tālruņi,” informēja uzziņu operatore. Uz jautājumu, vai tie esot legāli, tika saņemta apstiprinoša atbilde: „Jā, mūsu datu bāzē nemēdz būt citādāki varianti.”

Kā pārliecinājās Degpunktā žurnālisti, tad aiz intīmklubu cēlajiem nosaukumiem slēpjas dažādas „šovprogrammas”. Pēc operatores sniegtās informācijas kļuva skaidrs, ka izklaides piedāvājumu klāsts ir gana plašs: „Blondīnes, tumšmates, tiek pieminēta bargā kundze, biseksuāļu šovs, diennakts apkalpošana pēc izsaukuma, individuāla pieeja klientam un piedāvā konfidencialitāti.”

Savukārt kādā citā firmā pieejamas pikantākas izklaides – precētiem pāriem, atsevišķi vīriešiem un sievietēm, turklāt nerātnākie pakalpojuma pircēji pēc atsevišķa pasūtījuma varot saņemt arī pērienu.

Operatore telefonsarunā norādīja: „Apkalpošana arī angliski, tur ir arī mazohistu šovs, sadistu šovs, lesbiešu, ģimenes pāriem, biseksuāļu, geju šovs, jā, un arī diennakts apkalpošana pēc izsaukuma. Izbraukumi arī ārpus Rīgas.”

Par 30 latiem var dabūt visu, ko vajag!

Uzziņu dienesta datu bāzē atrodami neskaitāmi uzņēmumi, taču acīmredzot daļa no tiem darbības aprakstā atsevišķus pakalpojumus noklusējot un 1188 operatores pat nenojaušot, kas slēpjas aiz vārda „šovs”, norādīja Degpunktā.

Kādas eskorta firmas pārstāve telefonsarunā gan tieši neatklāja, kādus pakalpojumus meitenes būtu gatavas sniegt, taču mājieni bijuši nepārprotami. Eksperimenta veicēji, sakot, ka tiek plānota vecpuišu ballīte, uzzināja, ka cena ir „30 lati stundā”.

Uz jautājumu, kāds pakalpojums tiks sniegts, saņemta atbilde: „Dabūsiet, ko vajag!” Vienīgi ar striptīzu ballītes iesākumā firma nevarēja nekādi palīdzēt. „Diemžēl mums tādu meiteņu nav,” apgalvoja sazvanītas firmas pārstāvis.

Pēc eksperimenta Degpunktā secināja, ka esot maldīgs priekšstats, ka Latvijā prostitūcija ir pilnībā aizliegta un nodarboties ar šo arodu iespējams tikai „pagrīdē”. Pastāv dažādi nosacījumi, kas ierobežo šo pakalpojumu sniegšanu un pirkšanu.

Policija regulāri pieķer MK noteikumu pārkāpējus

VP Kārtības policijas pārvaldes galvenais inspektors Armands Logins skaidroja, ka Prostitūcijas ierobežošanas noteikumi nosaka konkrētas vietas, kas un kur drīkst sniegt seksuālos pakalpojumus par maksu, piemēram, dzīvojamā telpā, kas ir pakalpojumu sniedzējas personas īpašumā vai pastāv nomas līgums, kā arī ir citi būtiski ierobežojumi.

Logins Degpunktam atzina: „Šinī gadījumā, skatoties pēc Ministru kabineta noteikumiem, tas ir viennozīmīgi - ja persona atbrauc sniegt seksuālos pakalpojumus telpā, kas nav tās īpašums, par kuru tai nav noslēgts telpu īres līgums, tas ir šo noteikumu pārkāpums. Tātad viņa pārkāpj šos prostitūcijas ierobežošanas noteikumus.”

Policija veicot sistemātiskas pārbaudes šāda veida uzņēmumos, kā arī veicot interneta vietņu monitoringu. Logins atklāja, ka policija ar neapskaužamu regularitāti konstatējot pārkāpumus šādos masāžas salonos un „šovprogrammās”.

Skatīt pievienoto video

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu