Bez elektrības - 650 mājsaimniecības

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šobrīd bez elektrības vēl ir 650 mājsaimniecības, TVNET informēja AS “Latvenergo” pārstāvis Andris Siksnis.

Kā pastāstīja  Siksnis, šorīt tiek izvērsts intensīvs darbs zemsprieguma līniju sakārtošanā, kas atjaunotu normālā režīmā  mājsaimniecību apgādi ar elektroenerģiju. Vakar, turpinot darbu elektrisko līniju atjaunošanā, ir izdevies sasniegt dienas mērķi – par pusi samazināt to mājsaimniecību skaitu, kam ir traucēta vai pārtraukta elektroapgāde.

Pēc vakardienas panākumiem vidējā sprieguma 20 kV (kilovolti) elektrolīniju sakārtošanā AS „Sadales tīkls” brigādes šodien turpinās darbu zemsprieguma 0,4 kV elektrotīkla atjaunošanā. Šodien postījumu novēršanā strādā 348 brigādes 1023 cilvēku sastāvā. Lielāko postījumu skartajos rajonos strādās Austrumu reģionā 144 brigādes, helikopters, 10 sniega motocikli, 13 visurgājēji un 6 mežizstrādātāju brigādes, Ziemeļaustrumu reģionā 123 brigādes, viens sniega motocikls, viens visurgājējs un 6 mežizstrādātāju tehnikas vienības.

Lai arī situācija elektroapgādē ir būtiski uzlabojusies, AS „Sadales tīkls” nodarbinās līdzšinējo iesaistīto cilvēku un tehnikas vienību skaitu, jo vēlas papildus iesaistītos resursus - sniega motociklus, visurgājējus, mežizstrādātājus un helikopteru - pilnvērtīgi izmantot zemsprieguma elektrolīniju trašu apskatei, tīrīšanai un sakārtošanai. Uzņēmuma speciālisti reģionos pārbauda arī no kokiem attīrītās trases, lai tās būtu maksimāli labā stāvoklī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu