Valsts negrib kompensēt visus sniega izdevumus (16)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pašvaldības iesniegušas aptuveni trīs miljonu latu pieprasījumu valdībai, lai tā palīdzētu kompensēt sniega radītos izdevumus. Premjers Valdis Dombrovskis pauda viedokli, ka valsts atbalsts pašvaldībām būs, taču ne visos gadījumos. Pieprasījumu pamatotība tiks rūpīgi vērtēta.

Viņš šorīt intervijā Latvijas radio teica: "Šos pieteikumus mēs tiešām vērtēsim. Noteikti atbalsts no valsts puses būs.

Bet jāatzīst, ka pieteikumi tiks rūpīgi izvērtēti. Teiksim, daudzās pašvaldībās šīs sūdzības par iebrukušajiem jumtiem.

Es atvainojos, vienkārši sniegs ir jānotīra!

Sākumā nenotīra sniegu, bet pēc tam sūdzas, ka ir avārijas situācija - jumts iebrucis."

"Manuprāt, likās dīvaini, ka mums no valdības puses bija gandrīz jāizplata rekomendācijas pašvaldībām un uzdevums valsts institūcijām notīrīt jumtus. Paši nav pamanījuši, ka tur sasnidzis pusmetru biezs sniegs, kas ir liela papildu slodze konstrukcijām."

Portāls TVNET jau vēstīja par vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Raimonda Vējoņa izteikumiem, ka datu pamatotība tiks rūpīgi vērtēta - ne visus pašvaldību zaudējumus valsts segs. Viņš pauda viedokli, ka "Latvenergo" vajadzējis ātrāk sākt elektrības traucējumu novēršanu.

Vējonis iepriekš atzina, ka valsts pašvaldībām varētu segt papildu ģeneratoru iegādi un alpīnistu pakalpojumus. Taču par sniega tīrīšanu no jumtiem valsts ne vienmēr vēlētos maksāt.

"Sniega tīrīšana no jumtiem ne vienmēr būtu pasākums, ko valdībai vajadzētu darīt. Tomēr katram īpašniekam ir jārūpējas par savu īpašumu. Vai tas ir privātīpašums, valsts īpašums vai pašvaldības īpašums, sniegs ir tā lieta, kas ir jānovāc no jumtiem." Tomēr iespēju robežās valsts sniegs pašvaldībām palīdzību.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu