Latgalē bez elektrības vēl ap 900 mājsaimniecību (6)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/Powi

Latgales reģionā elektroapgāde šovakar traucēta vēl ap 900 mājsaimniecību, informēja AS "Latvenergo" Ārējās komunikācijas daļas vadītājs Andris Siksnis.

Ekonomikas ministrs Artis Kampars (V) pēc valdības sēdes šo pēcpusdien uzsvēra, ka mērķis līdz dienas beigām esot atjaunot elektroapgādi visās vidējā sprieguma līnijās un tas, visticamāk, arī tikšot izdarīts. Elektrība visām mājsaimniecībām šodien gan vēl netikšot atjaunota.

Kampars arī informēja, ka visu nedēļu stigu tīrīšanā vēl būs iesaistītas mežizstrādātāju brigādes un nedēļas laikā galvenie darbi tiks izdarīti.

Iesaistīta visa pieejamā tehnika

Tāpat elektroapgādes atjaunošanā iesaistīta visa patlaban pieejamā tehnika - viens helikopters, 12 sniega motocikli, 19 visurgājēji, 17 mežizstrādātāju tehnikas vienības.

Kopumā līdz šim ar somu helikoptera palīdzību no abām pusēm ir attīrītas līnijas 32 kilometru kopgarumā. Piemēram, 10.janvārī veikta zāģēšana līnijās Rēzeknē un Preiļos, dienas laikā izzāģējot 1,65 kilometrus. Savukārt periodā no 3. līdz 9. janvārim lidaparāts ir veicis lidojumus 34 stundu un 45 minūšu apjomā. Helikopters gaišajā dienas laikā var apzāģēt kokus līnijām aptuveni divu kilometru garumā, kas trašu tīrītājiem prasītu 3-4 dienu darbu, ja šajās līniju vietās nav apgrūtinoši piekļūšanas apstākļi.

Jau ziņots, ka šorīt plkst.9 elektroenerģijas piegādes traucējumi bija aptuveni 2300 mājsaimniecībām.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu