Par nenotīrītiem jumtiem nedēļas laikā sastādīti 620 protokoli (18)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pagājušajā nedēļā Rīgas Pašvaldības policija un izpilddirekciju Administratīvās inspekcijas kopā sastādījušas 620 apskates protokolus par laikus nenotīrītām ietvēm un ēku jumtiem, TVNET informēja Rīgas Domē (RD).

Tajā skaitā pašvaldības policija sastādījusi 51 administratīvā pārkāpuma protokolu, bet inspekcijas administratīvā pārkāpumu lietvedību sākušas 32 gadījumos. Kopš pagājušā gada decembra sākuma policijas un inspekciju kopā sastādīto administratīvo aktu skaits tuvojas pusotram tūkstotim.

Pagājušajā nedēļā pieaudzis to sastādīto administratīvo pārkāpumu aktu īpatsvars, kas saistīti ar laikus nenotīrītiem ēku jumtiem un nenolauztām lāstekām. Pašvaldības policija vien pagājušajā nedēļā par laikus nenotīrītiem namu jumtiem sastādījusi 337 apskates protokolus.

Pagājušajā nedēļā pašvaldības policija saņēmuši informāciju par 40 gadījumiem, kad personas guvušas traumas nenotīrītu ietvju dēļ, bet astoņos gadījumos tās gūtas no namu jumtiem krītoša ledus vai sniega dēļ. 85 gadījumos krītoša ledus vai sniega dēļ ir bojāti transportlīdzekļi.

Administratīvās inspekcijas izteikušas apmēram simts mutiskus brīdinājumus nevīžīgajiem ēku un teritoriju īpašniekiem un apsaimniekotājiem. Apmēram 50% gadījumu uz aizrādījumiem īpašnieki un apsaimniekotāji reaģējuši nekavējoties.

Kā ziņots, Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs aicinājis ēku īpašniekus un apsaimniekotājus pievērst pastiprinātu uzmanību pienācīgai ēku jumtu attīrīšanai no sniega un ledus, kas pastiprināti veidojas temperatūras svārstību rezultātā.

Normatīvajos aktos noteiktie sodi par savlaicīga ēkas jumta neattīrīšanu un lāsteku nenolaušanu ir tādi paši kā par netīrītām ietvēm - līdz 250 latiem fiziskām personām, bet juridiskām personām - līdz 1000 latiem.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu