Šodien varētu novērst bojājumus vidējā sprieguma līnijās (4)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ja šodien darbi ritēs raiti un strādās visi līdz šim iesaistītie spēki, šīs dienas laikā varētu novērst bojājumus vidējā sprieguma līnijās, informēja AS "Latvenergo" Ārējās komunikācijas nodaļas vadītājs Andris Siksnis.

Šorīt plkst.9 elektroenerģijas piegādes traucējumi bija aptuveni 2300 mājsaimniecību. Ja izdosies novērst vidējā sprieguma bojājumus, bez elektrības palikušo skaits varētu samazināties uz pusi.

Siksnis piebilda, ka bojājumu novēršana 0,4 kilovoltu (kV) līnijās ir sarežģītāka, jo tām grūtāk piekļūt un atslēgti ir atsevišķi objekti.

Jaunākie skaitļi rāda, ka, salīdzinot ar vakardienas vakaru, kad elektroenerģijas piegādes traucējumi bija 2100 klientiem, šorīt bez elektrības palikušo skaits ir nedaudz lielāks. Siksnis skaidroja, ka līnijas, kas ir salabotas, atslēdzas, tāpēc šie skaitļi mainās.

Kā informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļā, vakar "Latvenergo" atbalstīja 22 bruņoto spēku visurgājēji un 28 zemessargi, 12 karavīri no 1., 2.Zemessardzes novada, 3.reģionālā nodrošinājuma centra Ādažos astoņās Latvijas vietās - Pļaviņu, Vecpiebalgas, Madonas, Preiļu, Krustpils, Ludzas, Rēzeknes un Dagdas apkaimē. Darbi turpinās arī šodien.

Kā ziņots, vakardienas laikā tika panākts būtisks progress elektroenerģijas piegādes atjaunošanā. No rīta bez elektrības bija 10 800 klientu, bet vakarā - 2100.

8.janvārī plkst.8 bez sprieguma bija 913 transformatoru apakšstacijas un elektroenerģijas piegāde bija traucēta 11 000 klientu. Vakarā plkst.21 20 kV un 0,4 kV tīklā bija pārtraukta elektroenerģijas piegāde 7000 klientu. Svētdienas, 9.janvāra, rītā plkst.9 bez sprieguma bija 8100 klientu, vakarā - apmēram 5000.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu