No jumta krītoša lāsteka amputējusi jaunieša pēdu (50)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pagājušajā nedēļā Latvijas plastiskās, rekonstruktīvās un mikroķirurģijas centrā hospitalizēts kāds 24 gadus vecs jaunietis no Rīgas, kuram no jumta krītoša lāsteka amputējusi pēdu, informēja centra izpilddirektors Jānis Bendiks.

Kā norāda Bendiks, Mikroķirurģijas centra ārstiem neizdevies glābt pēdu pilnībā, tomēr pēc operācijas un atveseļošanas procesa pastāvot cerības, ka pacients spēs staigāt bez protēzes.

"Tikai laimīgas sagadīšanās rezultātā vīrietis palika dzīvs," piebilst Bendiks.

Jaunietis traumu guvis, veicot jumta tīrīšanas darbus - pēc jumta atbrīvošanas no lāstekām, veicot ietves un ceļa seguma uzkopšanas darbus, krītot no piecstāvu nama jumta, vīrieti traumēja nenotīrīta lāsteka.

"Mums izdevās saglābt pēdas nesošo virsmu, tādējādi paliek iespēja, ka pacients varēs staigāt, neizmantojot kājas protēzi, bet gan speciālus ortopēdiskos apavus," skaidro centra ārstējošā mikroķirurģe Nonna Tomiševa.

Centra speciālisti atgādina, ka tikai pastiprināta piesardzība un apkārtējās situācijas novērtēšana var pasargāt cilvēku veselību un dzīvību.

Mikroķirurģijas centrs ir vienīgā vieta Latvijā, kur 24 stundas diennaktī tiek nodrošināta akūta rekonstruktīvā un rokas ķirurģija - pirkstu un rokas replantācija, norautu ķermeņa daļu rekonstrukcija un smagu rokas traumu ārstēšana.

Komentāri (50)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu