Vecumnieku dome gaida paskaidrojumus no LM (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija ir vērsusies Vecumnieku novada domē ar lūgumu nekavējoties atstādināt no amata pienākumu pildīšanas Vecumnieku bāriņtiesas priekšsēdētāju Initu Sproģi, tā paziņojusi Labklājības ministrija.

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas rīcībā esot informācija par Vecumnieku novada bāriņtiesas priekšsēdētājas ilgstošu bezdarbību, kā dēļ regulāri tikusi apdraudēta kāda nepilngadīgā un citu bērnu veselība, drošība un dzīvība, teikts informācijā.

Vecumnieku novada domes priekšsēdētājs Rihards Melgailis uzskata, ka bāriņtiesas priekšsēdētājas rīcību vērtēs tikai tad, kad saņems no inspekcijas sīkāku paskaidrojumu. Sarunā ar «Bauskas Dzīvi» Rihards Melgailis atklāja, ka ģimene, par kuru varētu būt bāriņtiesai adresētie pārmetumi, kādu laiku bija deklarējusies Vecumnieku novadā, bet dzīvo citur. R. Melgailis arī uzsver, ka novada bāriņtiesa visiem spēkiem mēģinājusi problēmu risināt. Runa ir par kādu desmitgadīgu zēnu, kura māte vairākkārt vērsusies plašsaziņas līdzekļos, ar iesniegumiem un sūdzībām dažādās iestādēs, sūdzoties, ka viņas dēlam tiek darīts pāri. Jautājums risināts, sadarbojoties ar skolu, kuru pašlaik apmeklē zēns, ar Bauskas novada sociālo dienestu un bāriņtiesu.

Rihards Melgailis uzsver, ka negrasās lemt par kāda cilvēka atstādināšanu no amata, pamatojoties uz pāris rindkopām no Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas, kurās gluži vienkārši pateikts, ka cilvēks neatbilst amatam. «Tad jānorāda, kas ir izdarīts nepareizi, kādi likumu panti ir pārkāpti un kā bāriņtiesas priekšsēdētāja minēto problēmu būtu varējusi atrisināt,» uzsver Vecumnieku novada domes priekšsēdētājs.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu