Karapetjana «Venēcijas tirgoņa» pirmizrāde (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

31. janvārī, Latvijas Nacionālajā teātrī notiks Viljama Šekspīra «Venēcijas tirgotājs» Aika Karapetjana režijā pirmizrāde. Galvenajās lomās Uldis Dumpis un Normunds Laizāns.

«Kaut arī šī luga ir uzrakstīta 16.gadsimtā, aizvien ir aktuāla tēma, ka cilvēks vienā brīdī var pazaudēt ne tikai materiālās vērtības, bet arī savu identitāti, ticību, ģimeni - visu, ja sabiedrība nepieņem šo cilvēku kā savējo.

Cilvēks grib atrast savu vietu sabiedrībā, lai nebūtu svešinieks, bet savējais ar līdzvērtīgām tiesībām.

Tas ir aktuāli ne tikai Eiropā, bet visā pasaulē,» par darba morāli stāsta Aiks Karapetjans.

1596. gadā sarakstītās Šekspīra traģikomēdijas aktualitāte 21. gadsimta sākumā pati kļūst traģikomiska – joprojām nauda cilvēkus ne tikai vieno, bet arī šķir. Ebreju augļotājs Šeiloks un kristiešu tirgotājs Antonio kā divi auni stāv uz laipas un nespēj padot ceļu viens otram. Paldies Dievam, pasaulē bez varas, naudas un paštaisnuma ir arī mīlestība. Šoreiz – jaunekļa Bazanio un princeses Porcijas personā, bet ne tikai.

Šī ir jaunā armēņu izcelsmes Latvijas režisora Aika Karapetjana debija dramatiskajā teātrī pēc spilgtā uznāciena Latvijas Nacionālajā operā un Latvijas kino ar darbiem «Seviļas bārdzinis» un «Cilvēki tur».

Lomās: Jānis Vimba, Madara Saldovere, Ieva Aniņa, Madara Botmane, Jānis Skanis, Gundars Grasbergs, Ivars Kļavinskis un Jānis Āmanis.

Pirmizrāde 31.janvārī.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu