Energoapgādes situācija ir ievērojami uzlabojusies (24)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Situācija ar energoapgādi ir ievērojami uzlabojusies un bez elektroapgādes ir palikuši tikai 2100 klientu, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja uzņēmumā AS "Latvenergo". Vēl no rīta bez elektroenerģijas bija 10 800 klientu.

Uzņēmumā uzsver, ka šis statistiski ir līdzšinējais labākais sasniegums.

Patlaban bez energoapgādes ir mājsaimniecības galvenokārt Rēzeknes, Preiļu un Ludzas reģionā. Daļēji apgāde ir traucēta arī Jēkabpils un Madonas reģionā.

"Latvenergo" informē, ka atkusnis ir palīdzējis uzlabot situāciju, tomēr uzsver, ka energoapgādes atjaunošanā tika iesaistīti iespaidīgi spēki, arī mežizstrādātāji.

Kā ziņots, no rīta situācija ar energoapgādi Latgales reģionā bija pasliktinājusies un bija smaga, šorīt Ministru kabinetā ziņoja AS "Latvenergo" vadītājs Āris Žīgurs.

Vēl vakar vakarā bez elektroenerģijas bijuši 5600 klienti, bet tad sācies lietus un reģionā bez elektroapgādes palika ap 10 800 klientu.

Īpaši smaga situācija bija Ludzas un Preiļu novadā, kur lietus uzsūcies koku zaros esošajā sniegā un uz elektrolīnijām sākuši krist ne tikai lapu koki, bet arī skuju koki.

Seku novēršanā šodien iesaistīti kopumā gandrīz 1000 cilvēku, tai skaitā ap 220 mežstrādnieku, kā arī pašvaldību organizētie darbinieki, kas piedalās stigu tīrīšanā. Palīgā bija ieradušās arī divas brigādes no Lietuvas un divas brigādes no Igaunijas. Stigu attīrīšanā strādā 13 speciālie meža traktori harvesteri, kā arī no Somijas pieaicinātais helikopters, kas zāģē kokus no gaisa.

Kā ziņots, 8.janvārī plkst.8 bez sprieguma bija 913 transformatoru apakšstacijas un elektroenerģijas piegāde bija traucēta 11 000 klientu. Vakarā plkst.21 20 kV un 0,4 kV tīklā bija pārtraukta elektroenerģijas piegāde 7000 klientu. Svētdienas, 9.janvāra, rītā plkst.9 bez sprieguma bija 8100 klientu, vakarā - apmēram 5000.

Komentāri (24)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu