Ford prezentē elektrisko Focus (25)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ford nupat pasaulei atklājis savu pirmo elektrisko vieglo auto. Pārdošanā ASV tirgū elektriskais Focus nonāks šā gada beigās, bet vēlāk to varēs iegādāties arī Eiropā.

Piecu durvju elektriskais Focus no parastā auto atšķiras ne tikai tehniski, bet arī dizaina ziņā. Proti, tam ir krietni vien citādāks priekšējais bampers un radiatora režģis. Tāpat elektrisko Focus var pazīt pēc elektrouzlādes sistēmas vāciņa, kurš neatrodas aizmugurē kā degvielas tvertnes  vāciņš, bet gan uz priekšējā spārna.

Par to, kāds dzinējs ir uzstādīts elektriskajam Focus, Ford informāciju nesniedz, tikai norāda, ka tas nodrošina vienmērīgu, pietiekami strauju paātrinājumu, un atzīmē, ka auto maksimālais ātrums ir 136 kilometri stundā. Arī par to, cik tālu var aizbraukt ar vienu uzlādes reizi, Ford preses materiālos informācijas nav, taču ir skaidri norādīta automobiļa būtiskākā priekšrocība, ja salīdzina ar nesen kronēto Eiropas Gada auto Nissan Leaf. Proti, ja japāņu elektroauto no rozetes pilnībā var uzlādēt apmēram astoņās stundās, tad Ford Focus enerģijas resursu atjaunošana aizņem vien trīs līdz četras stundas, ja izmanto par papildu samaksu iegādājamo 240 voltu uzlādes staciju, ko, piemēram, piestiprināt garāžā pie sienas. Focus Electric standarta komplektācijā tiks iekļauts vads, ar kuru veikt uzlādi no 120 voltu tīkla.

Amerikas tirgū elektriskais Focus bāzes versijā tiks apgādāts ar sešiem gaisa spilveniem, elektronisko vilkmes kontroli, Sirius satelītradio, HD radio, navigācijas sistēmu ar balss vadību, Sony audio sistēmu ar deviņiem skaļruņiem, Ford Sync brīvroku sistēmu u.c. Īsāk sakot, Focus Electric būs visai dāsni aprīkots, vienīgi pagaidām nav zināms, ar kādu naudas summu jārēķinās elektromobiļa kārotājam.

Kopumā ņemot, Ford plāno līdz 2013.gadam izlaist vismaz piecus dažādus elektroauto. Patlaban ASV tirgū tiek piedāvāta tikai vieglā komercauto Transit Connect elektriskā versija, ko šā gada laikā plānots sākt tirgot arī Eiropā.

Komentāri (25)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu