Elektrības piegādi pilnībā atjaunos tikai janvāra beigās (23)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Igaunijas uzņēmuma „Eesti Energia” elektromontieru brigādes, kas pašlaik strādā Latgalē, līdzīgu postažu savā valstī vēl nekad nav redzējušas. Intervijā laikrakstam „Postimees” speciālisti atzīst, ka atsevišķās vietās Latgalē tikai no ledus smaguma vien elektrības vadi starp stabiem ir noliekušies līdz pat zemei.

Laikraksta uzrunātais „Latvenergo” Latgales reģionālās nodaļas vadītājs Arnis Zalāns atzīst, ka līdzīga dabas katastrofa Latgalē ir novērota vēl tikai 1978. gadā. Ledus lietus, pēc viņa teiktā, ir daudz postošāks nekā sniega vētra. Arnis Zalāns lēš, ka atsevišķās lauku saimniecībās Latgalē elektrības piegādi izdosies atjaunot tikai janvāra beigās.

Savukārt igauņu brigādes pārstāvis Viktors Magi stāsta, ka ir mērojis vairāk nekā 300 kilometru garu ceļu, lai pārliecinātos, ka arī Latvijā pašlaik valda ziema, taču šādu postažu savā mūžā viņam vēl nav nācies redzēt. Magi norāda, ka piecu dienu ilgais komandējums uz Latviju neesot nekāda humanitārā misija – igauņu elektriķi izpilda „Latvenergo” pasūtījumu, taču „Eesti Energia” negrasās iedzīvoties uz savu kaimiņvalsts kolēģu nelaimes rēķina. Darbu igauņu brigāde sāk agrā rīta un beidz tikai ap pulksten sešiem vakarā.

Igauņu elektriķi atzīst, ka stigas ap elektrolīnijām viņu valstī arī Igaunijas ziemeļaustrumos esot jūtami platākas, taču pie šādiem laika apstākļiem tas maz ko varētu līdzēt. Latgalē pašlaik ir vietas, kur līnijas vairāku kilometru garumā ir sagrautas kopā ar visiem elektrības vadu balstiem. Tomēr vietējie iedzīvotāji notikušo vērtē mierīgi un piedāvā elektriķiem savu palīdzību.

Pēc „Latvenergo” pārstāvja Arņa Zalāna teiktā, jo tālāk no Rīgas, jo cilvēki ir mierīgāki. Tomēr viņš arī ir spiests atzīst, ka daļa Latgales iedzīvotāju elektrību savās mājsaimniecībās atkal varēs saņemt tikai pēc aptuveni mēneša.

Komentāri (23)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu