No 13.janvāra grautiņu dalībniekiem prasa lielu kompensāciju (197)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

13.janvāra Vecrīgas grautiņu lietā apsūdzības pagaidām uzrādītas 65 personām, bet cietušie no nekārtību dalībniekiem vēlas piedzīt arī 39 tūkstošu latu morālo kompensāciju.

Prokuratūras preses pārstāvis Andrejs Vasks pastāstīja, ka Rīgas tiesas apgabala prokuratūra desmit dienu laikā plāno izlemt, vai sākt kriminālvajāšanu pret deviņiem cilvēkiem, kas bija iesaistīti grautiņos.

Līdz šim prokuratūra sākusi kriminālvajāšanu pret 65 personām par piedalīšanos masu nekārtībās.

Divu personu lietas nodotas jau tiesai medicīniska piespiedu līdzekļa piemērošanai, jo tām konstatētas psihiskas slimības.

Līdz šim izsludināti meklēšanā pieci grautiņa dalībnieki, no tiem divi jau atrasti.

Prokuratūrā arī ir pieteikti zaudējumi, ko grautiņa dalībnieki nodarījuši, proti, 140 tūkstoši latu, kā arī no cietušajiem pieteikta morālā kaitējuma kompensācija 39 tūkstošu latu apmērā. Vasks neatklāja, kas ir cietušie, kuri lūdz morālo kompensāciju.

Valsts policijas pārstāve Sigita Pildava pastāstīja, ka aktīvākie grautiņa dalībnieki jau noskaidroti un viņu lietas jau ir nodotas prokuratūrai.

Ņemot to vērā, darba daudzums samazinājies, un no 1.janvāra ir likvidēta speciālā grupa, kas izmeklēja grautiņu lietas. Slēgta arī interneta vietnes sadaļa, kurā ikviens bija aicināts uzņemtajās fotogrāfijās atpazīt grautiņa dalībniekus.

Centra iecirknī gan vēl atrodas kriminālprocess par pagaidām nenoskaidrotajiem grautiņa dalībniekiem. Pildava precīzu šādu dalībnieku skaitu nevarēja nosaukt.

Krimināllikums par piedalīšanos masu nekārtībās paredz brīvības atņemšanu no trim līdz divpadsmit gadiem.

Jau vēstīts, ka 2009.gada 13.janvāra vēlā pēcpusdienā Doma laukumā noritēja opozīcijas partijas "Sabiedrība citai politikai" pieteikta protesta akcija, kurā dalību bija pieteikušas vairāk nekā 20 sabiedriskās organizācijas un partijas, kopumā pulcējot aptuveni 10 tūkstošus iedzīvotāju.

Lai arī mītiņš noritēja bez lieliem starpgadījumiem un incidentiem, pēc tā beigām apmēram tūkstotis demonstrantu devās uz Saeimas namu, kur daudzi izsita parlamenta ēkai stiklus, demolēja likumsargu automašīnas un apmētāja kārtības sargus ar dažādiem priekšmetiem, tostarp bruģi, pudelēm un citām drazām. Cieta policijas transports, kā arī vairākas ēkas un veikali Vecrīgā. Traumas guva gan policisti un karavīri, gan grautiņa dalībnieki.

Komentāri (197)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu