Bauskas slimnīcas reforma noturas vienu dienu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/koishikawagirl

Traumpunkts Bauskas slimnīcā līdz 1. maijam palīdzību tomēr nodrošinās visu diennakti.

Ar 3. janvāri ieviestā jaunā kārtība, kas paredzēja, ka vietējās slimnīcās traumpunkti darbdienās strādās tikai vakaros un naktīs, 5. janvārī tika atcelta. Tas noticis pēc veselības ministra tikšanās 4. janvārī un diskusijas ar 11 ārstniecības iestāžu vadītājiem un 5. janvāra sarunas ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru. Pret ierobežojumiem traumpunktu darbā bija gandrīz visu mazo slimnīcu vadītāji, izskanēja pat prasība veselības ministram atkāpties no amata.

Diskusijā Veselības ministrijā 4. janvārī piedalījās arī Bauskas slimnīcas valdes loceklis Uģis Zeltiņš. Viņš atzīst, ka par iepriekšējā rīkojuma atcelšanu ir informēts, bet vēl nav saņemts līgums par finansējumu. Uģis Zeltiņš cer, ka līdz 1. maijam traumpunkti varēs strādāt kā 2010. gadā.

Savukārt veselības ministrs Juris Bārzdiņš uzdevis ministrijas speciālistiem sākt traumpunktos sniegtās palīdzības detalizētu analīzi. Izvērtēs apmeklējumu dinamiku, saslimšanas un traumas, ar kādām pacienti vēršas pēc palīdzības traumpunktos, informē Veselības ministrijas Komunikācijas nodaļas pārstāvis Oskars Šneiders.

Tālākās reformas veselības aprūpē ir jāveic, ņemot vērā vietējos apstākļus, rūpīgāk izzinot un pārrunājot situāciju ar ārstniecības iestāžu vadītājiem, atzīst Juris Bārzdiņš. Tomēr nevar cerēt, ka veselības aprūpi varēs nodrošināt ierastajā apmērā, ņemot vērā valsts finansiālo situāciju un apmēram 120 miljonu latu lielo finansējuma samazinājumu veselības aprūpē pēdējos divus gadus, uzsver veselības ministrs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu