«Teātris.zip» piedāvā: izrādes «Sfinksa»; «Heda Gablere»; «Terēza Rakēna» (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valmieras teātris

Februārī ar LTV1 raidījums «Teātris.zip» skatītājus uzrunās trīs reizes - redzēsim gan Valmieras teātra, Nacionālā teātra, gan Dailes teātra izrādes.

Foto: Valmieras teātris

Izrāžu ciklu «Teātris.zip iesaka...» 16.februārī pulksten 12.35 turpinās Latvijas Nacionālā teātra izrāde «Sfinksa». Jāņa Lūsēna un Māras Zālītes rokoperā «Sfinksa» izdzīvots slavenā pareģa Eižena Finka suģestējošais liktenis un meklēta atbilde uz mūžīgo jautājumu - vai viegli ir būt neparastu spēju īpašniekam. Rokoperas «Sfinksa» pirmizrāde notika 2001.gada oktobrī.

Februāri «Teātris.zip» noslēgs ar Dailes teātra izrādes «Terēza Rakēna» 1997.gada ieraksta demonstrējumu 23.februārī pulksten 21.25. Raidījumā piedalās režisors Mihails Gruzdovs, aktieri Indra Briķe un Ģirts Ķesteris. Pēc E. Zolā tāda paša nosaukuma romāna tapušais L. Razumovskas dramatizējums «Terēza Rakēna» pirms 16 gadiem ne tikai Dailes teātrī, bet visas Latvijas teātra dzīvē kļuva par notikumu ar teātra vēsturē paliekošu vērtību. Tā bija režisora Mihaila Gruzdova pirmā lielā veiksme Dailes teātrī, ar kuru vēlāk sākās auglīga sadarbība. Arī šodien, skatoties izrādi, skatītājs gan aizrausies, gan augstu novērtēs aktieru, mūzikas un scenogrāfijas sniegumu, kas režisoriski sakausēts ansambļa vienotībā.

Šajā izrādē Vija Artmane fascinējoši un neatkārtojami nospēlēja vienu no savām pēdējām lomām

un saņēma «Spēlmaņu nakts» balvu. Tāpat to saņēma pati izrāde, tās režisors Mihails Gruzdovs un komponists Artūrs Maskats.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu