Dons: «Tagad galvenais ir ierakstīt un izdot albumu» (26)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET
References: API SITE

Dziedātājs Dons jeb īstajā vārdā Artūrs Šingirejs (28) pēc Latvijas Radio 2 rīkotās popdziesmu un rokdziesmu aptaujas «Muzikālā banka 2012» apbalvošanas ceremonijas, kurā viņa izpildītā dziesma «Signāls» kļuva par aizvadītā gada vērtīgāko dziesmu, sarunā ar TVNET neslēpa, ka ir samulsis un vienlaikus šokēts un viskarstākā vēlēšanās pēc labi padarīta darba ir tase siltas kumelīšu tējas.

Brīdī, kad apbalvošanas ceremonijas laikā uz skatuves «Muzikālās bankas» vadītāji paziņoja, ka 2. vietā ierindojusies jaunā dziedātāja Antra Stafecka, Dons bija apmulsis, it kā neticēdams, ka tieši viņa izpildītais «Signāls» nupat kļuvis par aizvadītā gada klausītāju un profesionālas žūrijas ekspertu komisijas atzītu dziesmu. Arī pēc īpašā apbalvojuma – Gunāra Jēkabsona darinātās statuetes saņemšanas, konfeti lietus, ziediem un bučām, kad Dons bija nokāpis no skatuves, sarunā ar TVNET viņš atzina, ka joprojām ir šokēts un nespēj aptvert notiekošo. «Taču tai pašā laikā manī ir iekšējs miers,» nosaka dziedātājs.

«Kad nosauca pirmo desmitnieku, bija patīkama sajūta, ka esmu iekļuvis piecniekā. Un tad, «bļāviens», - pirmā vieta! Super, paldies klausītājiem, kas balsoja par dziesmu! Tas ir viss, ko es varu pateikt,» prieku par uzvaru neslēpj Dons.

Draugi un tuvinieki, priecājoties līdz ar mūziķi, jau paguvuši atsūtīt apsveikuma īsziņas.

Viņš aizvadīto gadu laikā bija reti redzams un dzirdams uz Latvijas skatuvēm, taču pērn viņš atgriezās Latvijā no dzīves Londonā. «Es biju patīkami pārsteigts un pacilāts, ka cilvēki nebija mani aizmirsuši. Kad dziedāju «Signālu» un cilvēki dziedāja man līdzi, tas vēl vairāk mani emocionāli saviļņoja. Tagad pats galvenais ir ierakstīt un izdot dziesmu albumu. Dziesma «Signāls» ir pirmā pagale mana nākamā albuma ugunskurā. Tagad būs aktīvi jāstrādā un varbūt pat sanāks visu pabeigt līdz aprīlim, kad ir mana dzimšanas diena,» atklāj dziedātājs.

Dons piekrīt, ka 2013. gads viņam sācies ar veiksmi, jo gada pirmajā mēnesī kļuvis par «Muzikālās bankas» uzvarētāju. «Kaut kas mistisks tajā visā ir! Vai ne?» viņš piebilst. Dziedātājam uzvara tradicionālajā Latvijas Radio 2 dziesmu aptaujā ir pirmo reizi. Taču iekļuvis finālā viņš esot vairākas reizes. «Ar dziesmu «Ja tu man esi» man bija otrā vieta, tad mēs divas reizes ar Lindu (dziedātāja dzīvesbiedre Lilly jeb Linda Kalniņa) bijām iekļuvuši finālā,» viņš skaidro.

Vaicājot, vai Dons līdz ar šo uzvaru atkal apliecinājis, ka ir mīlēta Latvijas slavenība, viņš nosaka: «Man patīk, kā Intars Busulis ir teicis, ka slavena ir eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga. Es esmu atpazīstams cilvēks, bet pie slavenībām diez vai mani var ierindot!»

Lai atgūtos no pārsteiguma un aprastu ar domu par uzvaru, Dons sarunas nobeigumā atzīst, ka viņa karstākā vēlēšanās esot tase siltas kumelīšu tējas.

Donam šogad ir vēl viens nozīmīgs notikums. Viņam uzticēta galvenā – Lāčplēša loma Zigmara Liepiņa un Māras Zālītes rokoperas «Lāčplēsis» 25 gadu jubilejas jauniestudējumā. Izrādes notiks vairākās Latvijas pilsētās, un biļetes uz šīm izrādēm jau ir pieejamas visās «Biļešu paradīzes» kasēs un www.bilesuparadize.lv. Uzvedumā piedalīsies spilgtākie mūsdienu Latvijas estrādes dziedātāji, koris «Balsis», mūziķu grupa Kristapa Krievkalna vadībā. Jauniestudējuma režisore būs Inese Mičule, kura ir veidojusi tādus iestudējumus kā «Marlēna», «Kaupēn, mans mīļais» un citi.

Komentāri (26)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu