"Latvenergo": Par kompensācijām ir pāragri runāt (54)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kamēr nav likvidēti dabas stihijas radītie postījumi elektrības piegādē, par stihijas radīto zaudējumu kompensāciju runāt ir pāragri, biznesa portālam "Nozare.lv" atzina AS "Latvenergo" preses pārstāvis Andris Siksnis.

Siksnis stāstīja, ka "Latvenergo" nevar ietekmēt dabas spēkus, kas ir radījuši bojājumus elektroietaisēs, tādēļ atbildību par bojājumu izraisīšanu koncerns nevar uzņemties.

"Elektroenerģijas piegādes pārtraukšana rada neērtības un, iespējams, arī zaudējumus, taču tās atjaunošana tīklu bojājumu gadījumos ir regulēta tiesību aktos. Ministru kabineta (MK) "Elektroenerģijas tirdzniecības un lietošanas noteikumi" paredz, ka bojājumi jānovērš 24 stundu laikā, tāpat MK noteikumos minēts, ka bojājumu novēršanas laiks var pārsniegt 24 stundas, ja bojājumi ir radušies stihiskas nelaimes vai nepārvaramas varas dēļ. Kā arī MK noteikumi nosaka, ka katram lietotājam pašam ir jāizlemj un jāveic nepieciešamās darbības, ja tā elektroapgādē nav pieļaujami pārtraukumi," sacīja Siksnis.

Jau ziņots, ka Rēzeknes novada domes izpilddirektors Jānis Troška stāstīja, ka Rēzeknes novadā dokumentāli tiks apkopota informācija par zaudējumiem, kas radušies elektroenerģijas padeves traucējumu rezultātā, un "Latvenergo" un valdībai tiks pieprasīta kompensācija.

Kopumā trešdienas rītā elektroenerģijas piegāde traucēta vai elektrības nebija aptuveni 18 000 mājsaimniecību.

Turklāt nokrišņi šorīt radījuši problēmas ar elektrības piegādi vēl aptuveni 1500 mājsaimniecībām. Īslaicīgas elektrības piegādes problēmas bijušas arī ārpus Latgales.

Komentāri (54)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu