Jauno «Zvaigžņu karu» filmu varam gaidīt 2015. gadā (6)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Zinātniskās fantastikas un asa sižeta filmu veidotājs Dž.Dž.Abramss (J.J. Abrams) kļūs par populārās franšīzes «Star Wars» («Zvaigžņu kari») jaunākās daļas režisoru, ziņo kinoindustrijas žurnāls «Variety». Filma uz ekrāniem varētu nonākt 2015. gadā. Kā jau ziņots, «Disney» oktobrī par 4,05 miljardiem dolāru (2,14 miljardiem latu) pārpirka «Zvaigžņu karu» autora Džordža Lukasa (George Lucas) studiju «Lucasfilm» un līdz ar to arī tiesības uz franšīzi.

«Variety» raksta, ka pārrunas starp «Disney» un 46 gadus veco režisoru esot gandrīz noslēgušās.

Abramss ir viens no pazīstamā televīzijas seriāla «Lost» («Pazudušie») autoriem, kā arī pašlaik nodarbojas ar zinātniskās fantastikas filmu «Star Trek Into Darkness» («Zvaigžņu ceļš: Tumsā»). Viņš ir režisors asa sižeta filmai «Mission: Impossible III» («Neiespējamā misija 3»), «Star Trek» («Zvaigžņu ceļš») un «Super 8».

Lukass, kurš veidojis četras no sešām līdz šim uzņemtajām «Zvaigžņu karu» filmām, darbosies kā radošais konsultants. Kopumā «Disney» plāno izveidot trīs filmas, katru izlaižot ik pēc diviem vai trim gadiem.

Oriģinālā 1977.gada «Zvaigžņu karu» filma iesāka jaunu ēru kino, kā arī padarīja jauno Harisonu Fordu par zvaigzni. 1980.gadā iznāca turpinājums «The Empire Strikes Back» («Impērija dod prettriecienu»), bet 1983.gadā - «Return of the Jedi» («Džedaju atgriešanās»).

Jaunās "Zvaigžņu karu" daļas režisors būs Dž.Dž.Abrams
Jaunās "Zvaigžņu karu" daļas režisors būs Dž.Dž.Abrams Foto: REUTERS/ScanPix

1991.gadā Lukass sāka vēl vienu filmu triloģiju, kurā tēloja Holivudas aktieri Līems Nīsons, Jūens Makgregors un Natālija Portmane. Kinokritiķi to vērtēja dažādi.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu