Tīna Tērnere pieņems Šveices pilsonību (15)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV popmūzikas leģenda Tīna Tērnere (Tina Turner), kas kopš 1995.gada dzīvo Šveicē, nolēmusi pieņemt šīs valsts pilsonību un atteikties no savas Savienoto Valstu pases, piektdien vēstīja Šveices plašsaziņas līdzekļi. «Es Šveicē esmu ļoti laimīga un jūtos kā mājās,» vācu valodā iznākošajam laikrakstam «Blick» teikusi dziedātāja, atzīstot, ka «nevar iedomāties labāku vietu, kur dzīvot».

73 gadus vecā Tēnere, kuras īstais vārds ir Anna Meja Buloka, dzīvo gleznainā Šveices ziemeļu pilsētā Kisnahtā Cīrihes ezera krastā. Oficiālajā paziņojumā, kas publicēts laikrakstā «Zuerichsee-Zeitung», norādīts, ka viņa ir nokārtojusi vietējo pilsonības testu un interviju.

Vietējie plašsaziņas līdzekļi gan norādīja, ka valsts pases saņemšanai dziesmu «Simply the Best», «Private Dancer» un «What's Love Got to Do With It?» izpildītājai vēl jāsaņem Cīrihes kantona un Šveices federālo varas iestāžu apstiprinājums.

Tērneres pārstāve Karīna Romberga «Zuerichsee-Zeitung» teica, ka dziedātāja vēlas «nokārtot savu situāciju», tādēļ «viņa arī atteiksies no ASV pilsonības».

Dziedātāja ir iemācījusies vācu valodu, kas ir oficiālā tajā Šveices daļā, kur viņa dzīvo. Tērnere uz Šveici pārcēlās dzīvot 1995.gadā, kad viņas dzīvesbiedrs ierakstu industrijas augsta ranga darbinieks vācietis Ervīns Bahs tika pārcelts darbā uz šo valsti.

Komentāri (15)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu