Džūljens Asanžs nopeļ gaidāmo Holivudas filmu par «WikiLeaks» (5)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Skandalozās tīmekļa vietnes «WikiLeaks» dibinātājs Džūljens Asanžs trešdien nodēvējis gaidāmo Holivudas filmu par viņa radīto projektu par «milzīgu propagandas uzbrukumu».

Video sarunā ar prestižās Oksfordas universitātes studentiem Asanžs atklāja, ka viņa rokās esot nonācis filmas «The Fifth Estate» scenārijs. Kinolente tiks izlaista novembrī.

«Vieni meli pēc otriem. Filma ir milzīgs propagandas uzbrukums vietnei «WikiLeaks» un manu darbinieku raksturam,» teica austrāliešu interneta aktīvists.

Kinolente arī «uzpūš uguni» pret Irānu, jo tajā teikts, ka musulmaņu valsts gatavo atombumbu, norādīja 41 gadu vecais Asanžs. «Kāds tam vispār sakars ar mums?» viņš jautāja.

Filmu studija «DreamWorks» otrdien paziņoja par «The Fifth Estate» filmēšanas sākumu. Studija publicēja fotogrāfiju, kurā galvenās lomas tēlotājs Benedikts Kamberbačs redzams ar platīnblondiem matiem.

««The Fifth Estate» attēlo «WikiLeaks» agrīno periodu, kura kulminācija bija vairāku skandalozu un vēsturisku dokumentu publicēšana,» kinolenti raksturo «DreamWorks».

Režisors Bils Kondons, kurš darbojās «Krēslas» franšīzes pēdējās divās daļās, sacīja, ka filmas veidotāji «neuzskatīs sevi ne par kādu neapgāžamu autoritāti saistībā ar šo tēmu, kā arī neizteiks nekādus galīgus spriedumus».

Jau ziņots, Asanžs ir patvēries Ekvadoras vēstniecībā Londonā, lai izvairītos no izdošanas Zviedrijai, kas vēlas viņu nopratināt saistībā ar apsūdzībām izvarošanā un seksuāla rakstura uzbrukumā, ko Asanžam izvirzījušas divas stokholmietes.

Ekvadora piešķīrusi Asanžam diplomātisko patvērumu.

Asanžs noliedz apsūdzības izvarošanā, apgalvojot, ka seksuālās attiecības ar abām sievietēm notikušas pēc abpusējas piekrišanas. Asanžs uzstāj, ka apsūdzības pret viņu ir politiski motivētas un ka ASV vēlas panākt viņa tiesāšanu par valsts noslēpumu izpaušanu.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu