Gada balvas tautas balsojuma mūziķi ziedo mūzikas skolām (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Vakar, 23. janvārī t/p Alfa pulcēja tos Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvas nominantus, kuru dziesmām ir izredzes kļūt par tautas Gada dziesmu - līdz pat 24. februārim ikviens lielveikala pircējs par katru pirkumu vērtībā virs Ls 1,00 saņems balsojuma žetonu. TVNET devās uz pasākumu, lai noskaidrotu mūziķu un apkārtējo viedokli - vai Alfas apmeklētāju simpātiju balva ir līdzvērtīga, vai varbūt zināmā mērā svarīgāka nekā citas profesionālas žūrijas izvirzītas nominācijas?

Tautas viedoklis ir ļoti svarīgs

«Alfas simpātiju balva parāda tieši to, kas klausītājiem visvairāk patīk, šis balsojums ir objektīvs, jo katrs var izdarīt savu izvēli un redzēt kopumā, kas patīk citiem. Visu var redzēt, jo balsošanas urnas visu laiku ir bijušas caurspīdīgas,» TVNET komentē grupas «4 vēji» menedžere GEE (Ilze Eriņa).

«Šī balva atšķiras ar to, ka nav izvērtējama pēc vienotiem kritērijiem, tāpēc, ka tā ir vienīgā nominācija, par ko balso tauta. Tāpēc mēs to saucam par tautas balsojumu.

Pagājušogad bija vairāk nekā 169 tūkstoši balsojumu.

Viņas nav vienādi izvērtējamas, jo par pārējām nominācijām balso žūrija un par šo Alfas pircējs, jebkurš Latvijas iedzīvotājs,» izsakās t/p Alfa mārketinga menedžere Dace Podkalne.

Aicina ziedot

Savukārt Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvas organizatore Elita Mīlgrāve, mūziķi Jānis Stībelis, Kristaps Pujāts, grupas «DaGamba» puiši un televīzijas šova grupas «Jātnieki» pārstāvji klātienē aicināja cilvēkus ne vien balsot par viņu izpildītajām dziesmām, bet arī ziedot mūzikas instrumentus, nošu grāmatas un citus mācību materiālus Latvijas mūzikas skolām.

«Vairākus gadus pēc kārtas esam apvienojuši Gada dziesmas balsojumu ar dažādiem labdarības projektiem, un šogad aicinām visus ielūkoties skapju stūros un šūplādēs, kur noteikti atradīsies kāda flauta vai klarnete, kas būtu vērtīgs ieguvums tiem mūzikas skolu audzēkņiem, kuriem apstākļi liedz pilnībā nodoties mūzikas apguvei,» skaidro Podkalne, citējot arī grupas «Jātnieki» pārstāvja Mārtiņa teikto, ka «mūzikas instruments ir jāspēlē, nevis jāglabā».

Lai apliecinātu labo gribu ne vien vārdos, bet arī darbos, Mārtiņš ziedoja sava vecvectēva vijoli, Elita Mīlgrāve mūzikas skolām veltīja diskus ar pilnu klasiskās mūzikas izlasi, bet pārējie - notis un dziļi personiskas lietas, kas ļāvušas nešaubīgi iet pa izvēlēto mūzikas ceļu.

Katru gadu lielveikala pircējiem ir ekskluzīva iespēja noteikt Gada dziesmas titula ieguvēju. Tā ir vienīgā nominācija, kas dod iespēju tautai izteikt viedokli par to, kura dziesma 2012. gadā ir bijusi vsiemīļotākā. Pagājušajā gadā par Gada dziesmu tika balsots vairāk nekā 160 000 reižu!

Pērn Gada dziesmas titulu ieguva grupa «Musiqq» ar dziesmu «Angel in Disquise».

Gada dziesma:

«Dari kā es!» - Musiqq

«Lantern» - Prāta Vētra

«Kafijas krūze» - Aija Andrejeva

«Summer City» - Jānis Stībelis

«Tūlīt» - Astro’n’out

«Kokosrieksts» - Lauris Reiniks

«Gaiss» - Jumprava

«Qui Est le Fou» - DaGamba

«Balle Baložos» - Jātnieki

«Vēl Tevi mīlēt» - Kristaps Pujāts un 4 Vēji

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu