Dailes teātris viesosies Jelgavā un Krustpilī

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Februārī ar izrādi «Apglabājiet mani zem grīdas» Dailes teātris viesosies Jelgavā, bet romantisko komēdiju «Noslēpumainā zvaigzne» rādīs Krustpils kultūras namā.

5.februārī plkst. 19.00 Jelgavas pilsētas kultūras namā būs iespēja noskatīties Pāvela Sanajeva homērisko drāmu «Apglabājiet mani zem grīdas», ko iestudējis Regnārs Vaivars. «Apglabājiet mani aiz plintusa» ir krievu rakstnieka, aktiera, scenārista, režisora un tulkotāja Pāvela Sanajeva autobiogrāfisks stāsts, kurā visu personāžu prototipi ir reāli cilvēki.

Briesmīgi interesants, gaišs un godīgs stāsts par kāda zēna bērnību. Mazais Saša dzīvo pie vecmāmiņas un vectētiņa, jo vecmāmiņa neuztic bērna audzināšanu savai izlaidīgajai meitai, kura atradusi sev jaunu vīru – «alkoholiķi asinssūcēju». Tāds nu ir vecmāmiņas smagais krusts. Tā Saša no četru gadu vecuma «karājas viņai kaklā».

Vecmāmiņas mīlestība pret mazdēlu ir nepiesātināma un ātri draud pārvērsties mājas tirānijā. Izrādē spēlē Indra Briķe, kura par Vecāsmātes lomu bija izvirzīta «Spēlmaņu nakts» balvai kā Gada aktrise, Juris Bartkevičs, kurš Vectēva lomā bija novērtēts ar «Spēlmaņu nakts» nomināciju Gada aktieris otrā plāna lomā, kā arī Ilze Ķuzule-Skrastiņa, Andris Gross, Ērika Eglija un Artūrs Dāniels Rižijs mazā Sašas lomā.

13.februārī plkst. 18.30 režisora Mihaila Gruzdova iestudēto Mihaila Sebastiana romantisko komēdiju «Noslēpumainā zvaigzne» varēs noskatīties Krustpils kultūras namā. Kādā provinces pilsētiņā, kurā nekad nepietur ātrvilcieni, ierodas Nezināmā. Viņa ir veidota no mazliet smaržas, mazliet slinkuma un zināmas devas fantāzijas. Tāpat kā zvaigznes. Taču zvaigznēm, tāpat kā cilvēkiem, ir pašām savs ceļš – romantisks un skaists liktenis, kas liek tām meklēt vienai otru un nekad neatrast. Skatītājiem būs iespēja tikties ar aktieriem Initu Dzelmi, Gintu Grāveli, Ģirtu Ķesteri, Mirdzu Martinsoni, Juri Žagaru, Juri Bartkeviču, Valdi Liepiņu, Aldi Siliņu, Sarmīti Rubuli un Olgu Dreģi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu