Iedzīvotājs nolēmis dzīvot no patēriņa groza (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Kāds Jekaterinburgas iedzīvotājs nolēmis pamēģināt izdzīvot no Sverdlovskas apgabalā apstiprinātā iztikas minimuma patēriņa preču un pakalpojumu groza, kura vērtība šobrīd ir 2632 Krievijas rubļi (46,1 lats).

Kā ziņu portālam "Regnum.ru" pavēstīja Vitālijs Ņikišins, viņš vēlas noskaidrot, vai iespējams izdzīvot, pārtiekot no patēriņa preču un pakalpojumu groza un kā šāda diēta ietekmē veselību.

Ņikišina eksperiments sācies 1.janvārī un turpināsies līdz mēneša beigām.

Par tā norisi vīrietis atskaitīsies vienā no Jekaterinburgas interneta portāla forumiem.

Šis nav pirmais šāda veida eksperiments Sverdlovskas apgabalā. 2004.gadā Pervouraļskā vietējais televīzijas kanāls organizēja konkursu "Iztikas minimums", kurā piedalījās pilsētas domes deputāts Marats Safiuļins, kāda pensionāre un "vidējais statistikas iedzīvotājs". Rezultātā uzvarēja pensionāre, bet domes deputāts un vidējais iedzīvotājs nespēja izdzīvot līdz mēneša beigām ar noteikto summu.

Pēc Sverdlovskas apgabala atbildīgo varasiestāžu informācijas, 2010.gada beigās aiz nabadzības sliekšņa reģionā atradās aptuveni 400 000 cilvēku jeb 10,2% apgabala iedzīvotāju.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu