Amans uzvar Četru tramplīnu turnejas otrajā posmā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Par prestižās Četru tramplīnu turnejas otrā posma uzvarētāju sestdien kļuva divkārtējais 2010.gada Vankūveras olimpisko spēļu čempions Simons Amans no Šveices.

Spēcīgā vēja dēļ uz laiku tika pārtrauktas pirmās kārtas sacensības, bet pēc tam, kad sāka krēslot, sacensību tiesneši nolēma, ka otrie mēģinājumi nenotiks, līdz ar to gala rezultāti tika noteikti pēc pirmajiem mēģinājumiem.

Otrie mēģinājumi tika atcelti, jo Garmišpartenkirhenes tramplīnā nav mākslīgā apgaismojuma, tāpēc krēslā lēcienus veikt nav iespējams.

Amans vienīgajā sestdienas mēģinājumā aizlēca 131 metru tālu, nopelnot 142,1 punktu.

Otro vietu ar 138,3 punktiem (132,5 metri) negaidīti izcīnīja Krievijas sportists Pāvels Kareļins, bet trešais ar 138 punktiem (132 metri) palika pazīstamais polis Adams Mališs.

Četru tramplīnu turnejas kopvērtējumā pēc diviem posmiem pirmo vietu ar 415,2 punktiem saglabāja Pasaules kausa izcīņas kopvērtējuma līderis austrietis Tomass Morgenšterns, kurš sestdien ierindojās tikai 14.vietā, bet otrais ar 401,7 punktiem ir Amans. Tikmēr trešajā vietā ar 388,7 punktiem atrodas soms Mati Hautameki, kurš šoreiz ieņēma tikai 34.pozīciju.

Savukārt Pasaules kausa kopvērtējumā pēc deviņām no šosezon paredzētajām 25 sacensībām pirmo vietu ar 723 punktiem saglabāja Morgenšterns, bet otrais ar 525 punktiem ir cits Austrijas sportists Andrēass Koflers. Savukārt uz trešo pozīciju ar 461 punktu pakāpās Amans.

Prestižās turnejas pirmajā posmā uzvarēja Morgenšterns, aiz sevis atstājot Hautameki un savu tautieti Manuelu Fetneru.

Līdzīgi kā katru gadu, Četru tramplīnu turnejas nākamais posms 3.janvārī notiks Insbrukā, bet 6.janvārī tramplīnlēcēji pulcēsies Bišhofzofenē.

Pagājušajā gadā šajā turnejā uzvarēja Koflers, kurš tagad otrajā posmā ieņēma tikai 50.vietu, netiekot pie Pasaules kausa kopvērtējuma ieskaites punktiem.

Četru tramplīnu turnejas uzvarētājs tiek noteikts, summējot sacensībās izcīnītos punktus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu