Kaitinošākās lietas, ko cilvēki dara koncertā (74)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Grandiozu pop un rokmūzikas koncertu apmeklēšana vienmēr cieši saistīta ar lielām cilvēku masām. Ir ļautiņi, kas uzvedas pieklājīgi, bet daži labi indivīdi bieži vien ir nevaldāmi un sadzērušies. Pēdējā laikā atmosfēra koncertos ir kļuvusi pavisam neciešama, jo šajā tehnoloģiju laikmetā teju ikviens vēlas ar savu viedo telefonu iemūžināt kādus koncerta mirkļus, bieži vien savu iecienīto mākslinieku visu koncerta laiku vērodams caur mazu ekrāniņu. Diemžēl liela daļa publikas vairs nespēj ilgstoši noturēt uzmanību un baudīt koncertu bez dažādām blaknēm. Lūk, daži kaitinošākie ieradumi.

Top10 kaitinošākās lietas, ko cilvēki dara koncertā

1. Fotografē grupu vai mūziķi visu koncerta laiku

Tas ir saprotami. Tu vēlies saviem draugiem palielīties, ka esi bijis spridzīgā koncertā, vēlies iemest bildes tviterī vai feisbukā.

Labi, uztaisi pāris bilžu, uztaisi desmit bildes, bet neknipsē visu koncertu!

Galu galā tavs telefons aizsedz skatu citiem un tu pats lielāko daļu koncerta pavadi, lūkodamies ekrānā, pārbaudot safotografēto, un to, kas notiek uz skatuves, līdz galam neizbaudi. Zini, tāpat šīs fotogrāfijas būs nekvalitatīvas. Visas! Jo tu stāvi pārāk tālu no skatuves. Visticamāk, ka pēc koncerta šīs bildes tu tā arī neaplūkosi. Redzi, pie skatuves rosās profesionāli fotogrāfi ar milzīgiem objektīviem. Nav jāsatraucas, nav pašam jābildē viss koncerts!

2. Pārbauda epastu un ik pēc piecām minūtēm iečeko «Facebook» vai «Twitter»

Ja neesi ķirurgs vai ugunsdzēsējs, nav nepieciešams visu laiku ielūkoties pastkastē. Ziņas var pagaidīt. Baudi koncertu! Tu esi nopircis dārgu biļeti. Tavi draugi pagaidīs. Nosūtīsi epastu, kad koncerts būs beidzies.

Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

3. Bez apstājas pļāpā ar draugiem un paziņām

Ja arī tev nepatīk kāda konkrēta dziesma, varbūt ja tev vispār ir garlaicīgi, atceries, ka pret savu gribu tu šeit neesi nokļuvis. Lūdzu, nerunājies visu koncerta laiku - tava skaļā balss citiem traucē baudīt koncertu. Vienkārši aizveries! Kad beigsies koncerts, dodies ar draugu uz parku, apgulies zem ozola un pļāpā kaut līdz rītam.

4. Skaļi pieprasa kādu konkrētu dziesmu

Hei, es arī ceru, ka Morisejs nodziedās «There Is A Light That Never Goes Out». Tas būtu jauki, bet pārstāj, lūdzu, to skaļi pieprasīt visu vakaru! Katram koncertam dziesmu setliste ir apmēram zināma un mūziķi spēlēs tās dziesmas, kuras uzskata par vajadzīgu. Baudi koncertu!

5. Mēģina izlauzties līdz skatuvei

Ir fani, kas pirms koncerta stāv garās rindās pie ieejas, lai būtu pirmie pie pašas skatuves. Viņi šo vietu ir izcīnījuši, to pelnījuši. Ja tu esi nokavējis un koncerta laikā sāc agresīvi ar elkoņiem lauzt sev ceļu uz priekšu, tu esi īsts kretīns. Nedari tā! Ja esi nokavējis, pats vainīgs - vēro koncertu no pēdējām rindām.

6. Pārdzer jēgu un apvemjas

Gandrīz katrā lielā koncertā pamanāms apkopējs ar lielu birsti. Tas nozīmē tikai vienu - kāds(a) atkal ir apvēmies(usies). Konkrētajam vaininiekam tas ir atvieglojums, taču pārējiem koncerta apmeklētājiem visu atlikušo laiku jāpacieš nepatīkama smaka. Neesi tas čalis (meiča), kas vemj!

7. Pēc koncerta skaļi sūdzas, ka grupa nav nospēlējusi kādu mīļāko dziesmu

Ne visi mūziķi koncertos spēlē «best of» programmu. Tādi mākslinieki kā Nīls Jangs vai Van Morisons ir neprognozējami. Centies baudīt koncertu! Vai tad jau neesi simts reizes dzirdējis «Brown Eyed Girl» vai «Heart Of Gold»?

8. Filmē visu koncertu ar viedtālruni

Filmēšana apkārtējiem krīt vēl vairāk uz nerviem nekā fotografēšana. Rezultāts ir tikpat nekvalitatīvs. Ironiski, ka cilvēki nolemj filmēt tieši savas mīļākās dziesmas, tādējādi sev laupot īstu prieku. Nākamajā rītā «Youtube» būs pilns ar nekvalitatīviem koncerta video. Nav obligāti jāfilmē sava versija.

Tu esi samaksājis lielu naudu par biļeti, bet visu koncertu skaties caur mazu ekrāniņu. Tas vienkārši ir stulbi!

9. Apsauc cilvēkus, kas piecēlušies kājās

Šī ir nopietna problēma koncertos, kas pulcē vecāka gada gājuma klausītājus. Ir dažādi brīži koncertā, kad ir vēlme piecelties kājās (reizēm to aicina darīt arī mūziķi). Protams, vienmēr būs tādi cilvēki, kas piecelsies, un tādi, kas sēdēs un būs neapmierināti, ka neko neredz. Ja sāksi aizrādīt «Apsēdies!», tad vari saņemt pretī: «Ej ieskrieties!» Var veidoties spriedze, un garastāvoklis var tikt sabojāts uz visu vakaru. Lai izvairītos no šādām situācijām, ir vienkāršs ieteikums. Ja kāds tev priekšā ir piecēlies kājās, visticamāk, viņš to dara tāpēc, ka viņam savukārt kāds cits ir aizsedzis skatu. Ja neredzi, celies kājās! Savukārt, ja visi sēž, tad arī tu paliec sēžot. Līdzīgi kā uz ceļa - iekļaujies plūsmā. Mēs visi esam šajā koncertā kopā.

Komentāri (74)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu