Kārļa Lāča dzīves vissvarīgākā sieviete ir sieva Vineta (37)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Santa Sergejeva/Sejas

Komponists Kārlis Lācis laidis klajā savu jaunāko dziesmu albumu «ZIEDONIS. LĀCIS. SIEVIETES» ar 13 Imanta Ziedoņa dzejoļiem 10 spožu skatuves mākslinieču izpildījumā. Taču komponista visspilgtākā dzīves sieviete ir viņa sieva un abu dēlēnu - Hugo Ričarda un Franča Gustava māmiņa Vineta Vilistere-Lāce.

Vaicājot komponistam, kuras tad ir viņa mūzas, kas palīdz savirknēt notis skaistās melodijās, Kārlis Lācis atzīst, ka konkrētu mūzu viņam nemaz neesot. «Dziesmu es rakstu konkrētai dziedātājai, un tad arī padomāju par viņas vizuālo tēlu un vokālu. Amber ir mana mīļākā dziedātāja, jo starp latviešu dziedātājām es viņas balsī redzu pilnību, bet mans mīļākais dziedātājs noteikti ir Intars Busulis,» atzīst komponists.

Komponistu Kārli Lāci allaž atbalsta viņa sieva Vineta Vilistere-Lāce
Komponistu Kārli Lāci allaž atbalsta viņa sieva Vineta Vilistere-Lāce Foto: Santa Sergejeva/Sejas

Pirmā, kas noklausās Kārļa Lāča sakomponētās melodijas, ir viņa dzīvesbiedre Vineta Vilistere-Lāce. «Sieva visas dziesmas noklausās. Viņai katru vakaru jāklausās, ko esmu pa dienu sarakstījis. Tad viņai ir jāpatīk. Arī dēli reizēm šo to uzķer, un arī tā ir sava veida pārbaude,» viņš nosaka.

2013. gads Kārlim Lācim sācies īpaši ražīgs, jo izdots ierakstu albums, Dailes teātrī tiek iestudēts mūzikls «Oņegins», bet maijā pirmizrādi piedzīvos albuma «ZIEDONIS. LĀCIS. SIEVIETES» koncertuzvedums, kura režisēšanu uzņēmies Dailes teātra aktieris Artūrs Skrastiņš, un uz skatuves Lāča jaunākās dziesmas dziedās Rēzija Kalniņa, Ieva Segliņa, Ilze Ķuzule-Skrastiņa, Dārta Daneviča, Aija Vītoliņa, Aija Andrejeva, Jolanta Strikaite, Inese Kučinska un Agnese Jēkabsone. Šīs spilgtās dāmas arī iedziedājušas komponista jaunāko dziesmu albumu.

Pie taustiņiem, prezentējos jauno albumu «ZIEDONIS.LĀCIS.SIEVIETES.», pats komponists
Pie taustiņiem, prezentējos jauno albumu «ZIEDONIS.LĀCIS.SIEVIETES.», pats komponists Foto: Santa Sergejeva/Sejas

Runājot par jaunāko ierakstu albumu «ZIEDONIS. LĀCIS. SIEVIETES» komponists atklāj, ka pagājis gads no idejas par albumu līdz tā realizācijai. Jau 22. februārī Dailes teātrī pirmizrādi piedzīvos Kārļa Lāča mūzikls «Oņegins». «Tas ir 2,5 gadu darbs,» piebilst komponists.

Savukārt 30. janvārī Lācim būs autorkoncerts ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri. Komponists atzīst, ka šis gads paies lielā skrējienā. Lai atgūtu spēkus, komponists ļoti daudz sporto. «Citādi tā galva pārkarst. Nodarbojos ar orientēšanās sportu, slēpoju un spēlēju skvošu, kā arī paskrienu krosu,» par fiziskās formas uzturēšanu stāsta Lācis.

Komentāri (37)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu