Ambiciozais pavārs saņem Jansona kritiku un 14 punktus (18)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Šoreiz šovā «Mūsdienu Latvijas garša» savu pavārmākslu demonstrēja ambiciozais pavārs Reinis Černajevs no koncepta restorāna - viesistabas «Vintage». Pavārs savas prasmes pārzināja tik labi, ka gatavoja desertu aizsietām acīm. Tomēr lietpratējam pavāram Mārim Jansonam daudz kas Černajeva darbībā nepatika līdz galam, ko arī nekautrējās atzīt.

Šī sezona deviņiem pavāru konkursa dalībniekiem nebūs no vieglākajām, jo laikā, kad Latvijas pašu izaudzēto produktu ir maz, viņiem jārada mūsdienu Latvijas garša. Pirmajā raidījumā viesnīcas «MaMa» restorāna šefpavāre Terēze Kondrate no žūrijas saņēma 14 karotītes. Pavāre gatavoja sarežģītu ēdienu, kura sastāvā kopā tika likta pīles krūtiņa un nēģi.

Foto: Ekrānšāviņš no video

Pavārs, kurš plāno kļūt par 2013. gada labāko Latvijas pavāru

Reinis par pavāru strādā jau kopš 15 gadu vecuma - sešus gadus. Šobrīd ir restorāna - viesistabas «Vintage» virspavārs - pirmais aiz šefpavāra. Puiša sapnis nav kļūt par šefpavāru, bet gan izveidot savu restorānu ar grilbāru un atklātu uguni. «Es nevēlos būt augstprātīgs, bet tuvāko piecu gadu laikā es vēlētos to sasniegt,» pārliecināti runā konkursa dalībnieks.

Reinis receptes rada, lasot grāmatas un skatoties informāciju internetā. Par mūsdienu Latvijas garšu pavārs saka: «Tie ir pie mums izaudzēti un iegūti produkti, kuri papildināti ar garšvielām no visas pasaules.»

Nav laba pavāra bez putniem galvā!

par jauno censoni izsakās žūrijas pārstāvis, šefpavārs Māris Jansons.

Viņš ir pārliecināts, ka kļūs par 2013. gada labāko Latvijas pavāru. Viņam jebkurā situācijā ir savs viedoklis, un arī konkursa ēdienu viņš gatavos ar aizsietām acīm.

Zivis jātīra pašiem

Šova žūrija: šefpavārs Māris Jansons, zemnieks Mareks Bērziņš, viesmīlības eksperte un nesen izdotās grāmatas «Dzīves garša» autore Ilze Jurkāne un vadītājs Ints Teterovskis izvēlējās baudīt pikanto vēršu astes zupu un reņģes, kuras pavāram jāpagatavo, pārsteidzot viesus.

Mazliet izbrīnīta bija žūrija, kad pavārs aicināja visus uz virtuvi līdzēt iztīrīt reņģes,

jo šā restorāna koncepts to prasa - gatavot kopā!

Kad Reinis izteicās, ka reņģītes apceps miltos uz pannas, Jansons iebilda, sakot, ka tas ir pārāk pierasti, vajag ko interesantāku. Visi vienojās, ka reņģes tiks pagatavotas ar riekstiem.

Viesiem tika pasniegtas reņģes lazdu riekstu panējumā ar mārrutku un baltvīna mērci.

Foto: Ekrānšāviņš no video

Reiņa siera kūka

Kā trešo ēdienu pavārs izvēlējās pasniegt siera kūku, kas gatavojama 24 stundas.

Kūku pavārs gatavoja aizsietām acīm.

Kūka cepta 60 minūtes 120 - 110 grādos. Ja saceptu 200 grādos, būtu daudz biezāka.

«Profesija prasa tomēr nopietnāku attieksmi pret šo darbu. Kūka nebija jaunatklājums, bija kur piestrādāt vizuāli - mūsdienīgāk; izgriezt trijstūri var katrs,» par pieteikto ēdienu saka Māris. «Kraukšķis un raksturs prasījās.»

«Kūka ir lieliska - gaisīga. Tā ir māksla,» atzīst Ilze Jurkāne.

Intam Teterovskim pietrūka garšas, kūka bija par maigu: «Sajutu Selgas cepumu garšu!»

Vērtējums: 14 karotes

Ilze Jurkāne: «Man ļoti patika, ko mums deva ēst. Pavārs ņēma vērā mūsu ieteikumus.» (5 karotes)

Māris Jansons: «Nebija piecu karotīšu ēdiens. Mūsdienās visu var kreatīvāk pasniegt. Par kūku - lieku trīs... Izglāba mūsu reņģu recepte!» (4 karotes)

Mareks Bērziņš: «Lēmums nāca viegli! Neiezagās ne brīdi doma, ka varētu būt četras karotes.» (5 karotes)

Komentāri (18)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu